7 Principes van Succesvol Ondernemen van Rob van den Borne
arrow_drop_up arrow_drop_down
26 juni 2017 

7 Principes van Succesvol Ondernemen

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met Rob van den Borne, auteur van het boek 7 Principes van Succesvol Ondernemen.

Wie is Rob van den Borne en hoe is het boek tot stand gekomen?

Ik wilde al heel lang een boek schrijven.. Al sinds 1998 ben ik ondernemer. We zijn toen begonnen met horecabedrijven. Als je gaat ondernemen verwacht je dat het alleen maar goed kan gaan. Het is hard werken en veel uren maken maar je gaat er niet van uit dat het mis kan gaan. Één zaak ging ontzettend goed en aan de andere zat het faillissement. Dat was ook een van de redenen voor mij om dit boek te schrijven. Ondernemen kan heel zwaar en eenzaam zijn. Maar ook dat er principes zijn die jou kunnen helpen om succesvol te zijn. Een van die principes is: creëer de ideale situatie. Hierin merk ik dat veel ondernemers heel veel uren maken.

Welke thema’s worden in het boek behandeld?

Elk boek eindigt met een samenvatting en met een oefening. Ik hoor van mensen dat het erg gemakkelijk leest. Dit vind ik zelf heel belangrijk. Ik heb 7 principes uitgekozen omdat ik dit de zeven belangrijkste vindt. Ik geef mensen vervolgens de tip om met een van deze principes aan de slag te gaan. Deze 7 worden behandeld in dit boek.

Hoe zorg je ervoor dat netwerken effectief gebeurt?

In het boek omschrijf ik stappen die je kunt doorlopen. Zo ben je in ieder geval kritisch bent in waar je gaat aansluiten. Netwerk borrels zijn vaak heel gezellig maar vaak blijf je aan dezelfde tafel staan met dezelfde mensen. Als je naar huis gaat en je vraagt je af wat heb ik er nou uit gehaald moet je kijken naar wat jouw doel is. Een netwerk borrel moet ook bij je passen er zijn verschillende stijlen.

Wat houdt de training in?

Bij de training ga ik nog dieper in op de principes die in het boek worden beschreven. Het is een online video serie en links en rechts voorbeelden aanhaal die niet in het boek staan.

Wat zou je doen met 1.000 pingpong ballen?

Ik zou ze weggeven aan de kinderen bij de scouting.

Waar wil je staan over 5 jaar?

Over vijf jaar wonen we waarschijnlijk in het buitenland en zal veel online plaats vinden. Ik zou wel regelmatig terug komen naar Nederland. Dit is ons doel. Als je geen richting kiest ben je stuurloos.

Wil jij alle antwoorden van Rob weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Of wil jij je online omzet boosten? Bekijk dan al onze Internet Marketing diensten.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies