Communities bouwen met Myra de Wildt van Happy Single Moms
Communities bouwen met Myra de Wildt
17 januari 2017 

Communities bouwen met Myra de Wildt

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met Community Business Coach Myra de Wildt, specialist op het gebied van het bouwen van Communities via Myra.nl en eigenaresse van de succesvolle community Happy Single Moms.

Wie is Myra de Wildt?

Het is begonnen in 2012 toen ik zwanger werd en er alleen voor kwam te staan. Ik ging op zoek naar een community met vrouwen in een soortgelijke situatie. Dat gevoel groeide toen ik moeder werd. Er zijn in Nederland een half miljoen zelfstandige moeders zoals ik ze zelf het liefste noem. En er was niets. Toen ben ik zelf iets gaan opbouwen. Ik begon met een Facebook Community dat in 2 jaar tijd enorm groeide. Als een sneeuwbal heeft het zich verder ontwikkeld. Ik ben een blog website begonnen en een eigen online community gaan bouwen.

Wat was je strategie om vaak in de media te komen?

Ik ben ervan overtuigd dat dit niet zo moeilijk is. Er zijn natuurlijk bladen waarbij het een uitdaging is maar je moet je realiseren dat de media ook maar op zoek is naar een goed verhaal. Wanneer jij een goed verhaal hebt staat de media hier echt wel voor open. Veel ondernemers willen in de media en willen “iets brengen” meer vanuit hun zelf in plaats van voor de doelgroep. Als jij nieuwswaarde hebt dan zit de media hier heus wel op te wachten. Ik denk dat de meeste ondernemers meer aan het zenden zijn en zich niet bezig houden met de doelgroep.

Waarom blog je met zo'n grote groep mensen?

Dat is uit toeval ontstaan. Ik schreef zelf wekelijks. Op gegeven moment wilde ik dat het niet meer volledig van mij afhankelijk was. Zodat ik een week met minder inspiratie, ziekte of simpel weg geen zin toch berichten had. Ik deed een oproep binnen mijn community of er andere vrouwen waren die het leuk leek om te schrijven. Hierop kreeg ik zo veel reacties dat ik niet kon kiezen. Zo had ik elke dag een blog.
Ik wilde ook moeders met verschillende verhalen aan het woord laten. Zo is blijft het ook voor de doelgroep interessant. De ene moeder is de andere niet en zo is het ook met hun situatie.

Welke koers wil je dit jaar gaan varen met Happy Single Moms?

Mijn doelstelling is de community nog groter te laten worden. Dat iedereen het platform kent, of je er nu iets mee wil doen of niet. Dat is mijn missie.

Wat is de meest unieke kracht van Online Communities?

Een leider, ik noem het zelf liever een inspirator. Iemand die er zelf doorheen is gegaan maar nu op een plaats zit waar veel mensen in de community willen komen. Zo kun je de mensen helpen om daar ook te komen. Ik leer mensen nu vanuit mijn eigen ervaring.

Wat was jouw belangrijkste les als ondernemer?

Van vorig jaar was dit, om heel erg dicht bij de doelgroep te blijven staan waarmee jij wil werken. Veel ondernemers weten niet eens wat hun doelgroep is of een groep die het wel weten maar uit het oog zijn verloren. Ik was er zo een die de doelgroep even verloor. Met iedere communicatie die je doel moet je het langs je doelgroep zetten en jezelf af vragen is dit wat hij/zij zou willen horen. Dat heb ik dus afgelopen jaar te weinig gedaan. Dit trok vervolgens een doelgroep aan waar ik helemaal niks mee kon.

Wat sta jij als ondernemer aan het einde van dit jaar?

Aan het eind van dit jaar wil ik honderden ondernemers geholpen hebben bij het realiseren van hun missie. Ik denk dat de communities daar een enorm krachtig middel voor zijn. Aan het eind van dit jaar wil ik duizenden levens positief beïnvloed hebben. Niet zozeer dat ik dan gedaan heb maar meer door het sneeuwbal effect. Als ik één iemand heb geholpen kan die weer anderen ondersteunen. Als dit mij met honderd mensen lukt kunnen we samen duizenden mensen positief beïnvloeden.

Wat is je favoriete sociale media kanaal?

Facebook is echt mijn favoriet. Daar ben ik ook het beste in. Maar voor dit jaar wil ik me ook meer gaan richten op LinkedIn. Ik ben ook dit jaar begonnen met een vlog kanaal en wil ook meer met beeld gaan doen. Dat is echt de toekomst verwacht ik.

Wat hebben 15.000 Facebook fans jou gebracht?

Het brengt mij in eerste instantie heel veel dankbaarheid. Dat is uiteindelijk ook waar je het voor doet. Er zijn duizenden mensen die positiever in het leven staan en dit raakt mij persoonlijk. Commercieel gezien krijg je er meer aanzien door. Dit zal ook bijgedragen hebben aan het feit waardoor de media mij vond. Verder heeft het ervoor gezorgd dat ik voor verschillende dingen genomineerd werd en dankzij mijn community overal in de top 5 ben belang. Ten slotte heb ik dankzij dit geleerd hoe men succesvolle communities opzet.

Wat is jouw gouden online marketing tip?

Dat is een goeie. Dat zijn er wel veel. Voor mij persoonlijk is een goede inzet van Facebook om zichtbaarheid te creëren de belangrijkste tip. Als je Facebook alleen persoonlijk gebruikt mis je gewoon kansen!

Wil jij alle antwoorden van Myra weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Wil jij meer online omzet? Neem dan eens een kijkje bij onze online marketing diensten, wij helpen je!

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen