arrow_drop_up arrow_drop_down
20 februari 2019 

De zoete onderneming van Waldo Weijsenfeld

Een keer per kwartaal komt Marc met zijn mastermind groep bij elkaar om gezamenlijk te brainstormen over hun business.  Een perfecte gelegenheid voor wat interviews!

De interviews zijn te beluisteren via de Marc Onderneemt Audio en in samenvatting na te lezen via dit blog. Natuurlijk kun je ook naar de video kijken! Vandaag gaat Marc in gesprek met Waldo Weijsenfeld van WALDO Chocolade & Patisserie.

Wie is Waldo Weijsenfeld?

Ik ben Waldo, eigenaar van een bedrijf dat toevallig ook Waldo heet. Wij maken chocolade en patisserie, denk aan taartjes, scones en van alles wat lekker is. Ik heb altijd vanuit een droom ondernomen. Ik wilde voor mijn dertigste een eigen zaak hebben. Dat is me gelukt. Twee weken voor mijn dertigste schreef ik me in bij de KVK. Ik heb alles uit eigen zak gedaan, met 600 euro begon ik. Het was een spannend traject.

Van welke activiteit had je achteraf spijt?

Eigenlijk heb ik nergens spijt van. Ik ben met alles super blij. Je leert van het traject. Mijn enthousiasme is af en toe ook mijn valkuil. Dit maakt het ondernemen voor mij interessant. Soms wil ik meer en doe ik meer dan ik aan kan. Ik maak zo veel uur dat mijn bed wel eens op marktplaats staat. Je doet de dingen vanuit je hart en wanneer je goed luistert naar jezelf zul je zien dat je meer aan kunt dan jezelf denkt.

Wat is jouw hardst lopende product?

Brownies gaan heel erg hard. Lemon pie’s is een old-time-favorite, maar ik moet de scones ook niet vergeten. De volgende keer neem ik wel iets mee. Deze drie zijn de meeste producten die verkocht worden in elke locatie.

Je hebt een winkel en staat op de markt. Hoe doe je dat?

Mijn personeel maakt mijn dromen waar. Ik bedenk het en heb vervolgens top personeel dat zich enorm inzet. Ik coördineer en organiseer het.

Mijn personeel maakt mijn dromen waar.

Hoe gaat jouw webshop procesmatig te werk?

In het nieuwe nu is het goed om op een breed vlak zichtbaar te zijn. Als het gaat om voedsel versturen per post ben je gebonden aan een aantal producten. Dit kader is niet echt groot. Zodoende kwamen we op brownies. Tot vier uur kun je bestellen en wanneer PostNL ook goed meewerkt heb je de volgende dag brownies in je brievenbus. Het past namelijk door de brievenbus.

Waar haal je jouw Instagram inspiratie vandaan?

Het klinkt misschien cliché maar voor sommige dingen gaan zo gemakkelijk dat je je er niet eens bewust van bent. Voor een proefwerk wiskunde haalde ik bijvoorbeeld een minder hoog cijfer als voor een test met bakken. Sommige dingen gaan heel natuurlijk.

Doet het wat met je ego als mensen je herkennen?

Zo zie ik het niet. Ik bedenk iets, dan gaat het bij me malen en gaat het interessante proces beginnen. Hoe ga ik het invullen en waar ga ik scoren. Dit doe ik voor mezelf en niet voor een ander. Het bedenken vind ik het leukst. Ik bedenk hoe ik het allemaal wil aankleden en ga bijvoorbeeld Googlen en vind dan een chocolade trui. Later krijg je via Instagram een tip voor bijpassende petjes. Zo maak je het voor jezelf compleet. Ik doe zoiets omdat het leuk is, ik wil er een feestje van maken. Dit doe ik voor mezelf. Op de dag zelf is het helemaal mooi. Dan doe je voor het eerst je luiken open en komen mensen jouw product proeven en op gegeven moment staat er een rij. Dan denk je; Damn, dit werkt!

Kun je een willekeurige gedachten bal uit je mentale grabbelton halen?

Als je frustratie goed inzet kun je er altijd inspiratie uit halen. Dat houdt je in je flow. Af en toe op je plek gezet worden is helemaal niet erg. Zolang je het jezelf niet dusdanig laat beïnvloeden dat je daardoor negatief wordt. Ik stond eens op een evenement en kreeg op de laatste dag iets te horen dat me helemaal uit het veld sloeg. Ik ben toen even apart gaan zitten met pen en papier en ben gaan schrijven. Als ik dit niet had gedaan had ik een shit dag gehad maar in plaats daarvan had ik allemaal positieve ideeën op geschreven. Pijn is ook een goede motivator. Meer wijsheden en quotes zijn te vinden op inspiratievanwaldo op Instagram.

Wat zou jij doen 1.000 pingpong ballen?

Mag ik er drie zeggen?  Ik zou sowieso willen pingpong ballen. Ik zou ze goud spuiten als mooie up-sell op Marktplaats. Tenslotte zou ook op elke bal een gedachte willen zetten.

Wil jij alle antwoorden van Waldo weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Website <:authorgoogleplus>
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies