Gepersonaliseerde video in je e-mail campagnes
Gepersonaliseerde video in je e-mail campagnes
15 januari 2016 

Gepersonaliseerde video in je e-mail campagnes

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts en mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met Rogier Ros van Storymail.

Wie is Rogier Ros?

Ik ben Costumer Succes Manager bij Storymail. Ik zorg ervoor dat we het meeste halen uit online communicatie. Vandaag gaat het over e-mail maar het is eigenlijk veel breder. Ik ben afgestudeerd commercieel econoom. Mijn interesses liggen name op het internet gebied waar marketing en IT elkaar raken.

Wat is de missie van Storymail?

Het is een online platform waarmee we video’s kunnen personaliseren, uitrenderen en gereed kunnen maken voor distributie. Dit gebeurt niet alleen via e-mail maar natuurlijk ook met andere kanalen. Ons credo is “Go digital, stay human.”

Gepersonaliseerde video in je e-mail campagnes. Hoe werkt dat?

We zetten een stil in de e-mail met direct een play-button erin die linkt naar de landingspagina waarbij je ook weer conversie mogelijkheden hebt. Bij cases waar je de focus let op branding komen persoonlijke elementen in video steeds terug. Je kunt je ook richten op database informatie met verschillende klantgegevens en aankoopgeschiedenis, dat zijn voorbeelden van elementen op basis waarvan wij de video content kunnen samenstellen. Zo kunnen we altijd een persoonlijke boodschap versturen. Een voorbeeld campagne was voor Samsung met zijn Galaxy S6 Edge. Hiervoor hebben wij een persoonlijke video gemaakt. Het is een point of view film waarbij regelmatig een naam terug komt. Bekijk de video (zonder namen) hier.

Blijft het belang van videomarketing toenemen in 2016?

Ik denk dat het blijft toenemen. We zijn visueel ingesteld en vaak kunnen we met video veel beter informatie tot ons nemen. Maar je kunt met beelden vaak ook meer emotie op roepen dan met tekst. Met het persoonlijk maken van content in video denken wij dat we iets hebben gevonden dat ons scheid van alle andere e-mails die worden verstuurd.

Hoe koppelen jullie Storymail aan e-mailmarketing software?

Dat is op twee manieren mogelijk. We hebben zelf een stukje front-end gebouwd. Hierop draaien we de pilot om te valideren of het voor onze klanten toegevoegde waarde biedt. Als dit het geval is gaan we integreren. Dat houdt in dat we een database koppeling toevoegen. On the fly kunnen we dan renderen met deze gegevens. Vervolgens geven we de URL van de video en de stil terug aan het e-mail systeem. Het is ook mogelijk om die URL via WhatsApp, Facebook, SMS en dergelijke te delen.

Is storytelling binnen video echt zo belangrijk?

Wij zijn ervan overtuigd van wel. Emoties zijn de sterkste link die je hebt met de klant. Emotie is ook storytelling. Kijk bijvoorbeeld naar Apple. Zij bewijzen dat storytelling effectief is. Het is een hele mooie vorm om je content in te gieten. Mensen onthouden het veel beter dan cijfers en feiten.

Welke ontwikkelingen kunnen wij de komende tijd van jullie verwachten?

We blijven heel veel producten ontwikkelen. Dat is een enorm mooi proces vind ik. Waar vraagt de markt om en hoe kunnen wij dit bieden. Daar word ik altijd heel enthousiast van in mijn functie. Ik denk ook dat we veel grote namen zullen gaan aansluiten.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Zoals zo veel heb ook ik internationale ambities. Dus ik zie me wel in London, Berlijn of een andere gave stad (wie weet wel buiten Europa) om ook daar Storymail aan de man te brengen.

Wat is jouw gouden online marketing tip?

Daar kan ik heel kort over zijn. Dat is namelijk ons credo: “Go digital, stay human.”

Wil jij alle antwoorden van Rogier weten en het hele verhaal? Abonneer je dan op de podcast en luister naar het interview.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen