IKEA begrijpt video marketing als geen ander
IKEA begrijpt video marketing als geen ander
5 september 2014 

IKEA begrijpt video marketing als geen ander

Zo af en toe komt er iets voorbij waarvan je als online marketeer direct een enorme glimlach krijgt. Een staaltje uitstekende video marketing. In dit geval zelfs veel meer dan dat. Op meerdere momenten zat ik te schaterlachen bij het zien van deze video van IKEA en wilden de mensen om mij heen direct weten wat er toch zo “briljant” en “geweldig” was. Ik heb het natuurlijk over het 2 dagen geleden gepubliceerde filmpje van de IKEA catalogus 2015 waarin de iPad op de korrel wordt genomen.

Video marketing van IKEA

De video waarin de papieren IKEA catalogus wordt vergelijk met de iPad op het moment van lancering heeft binnen 2 dagen al ruim 2 miljoen kijkers gevonden, meer dan 20.000 YouTube “vind-ik-leuks” gekregen en wordt opgepakt door media wereldwijd. Het filmpje creëert sympathie voor het merk en is de beste vorm van gratis publiciteit die je maar kunt wensen. Bekijk het filmpje hieronder en oordeel zelf.

Wat doe jij met video marketing?

Video marketing wordt steeds belangrijker en steeds meer organisaties steken er tijd, geld en moeite in. Het is ook niet voor niets dat wij in het boek “Succes met e-commerce” een compleet hoofdstuk hebben gewijd aan dit thema, geschreven door expert Ted Daamen. Een goed startpunt om aan de slag te gaan met video marketing is dan ook zijn e-book “Voorkom de 5 meest gemaakte online videofouten” die je gratis kado krijgt bij inschrijving op zijn nieuwsbrief (zeker even doen dus!).

5 redenen om met video marketing aan de slag te gaan

Vorig jaar schreef Pelpina Trip op Frankwatching al over haar 5 redenen om met video marketing aan de slag te gaan. Hier sluit ik mij helemaal bij aan. Deze redenen zijn:
1. We staan aan de vooravond van de video-fase
2. Video is altijd geschikt
3. Video is goed voor SEO
4. Video is niet duur en toegankelijk
5. Videomarketing werkt

Nu wil ik graag weten wat JOUW redenen zijn om video marketing in te zetten. Laat het hieronder weten door een reactie te plaatsen. Wanneer je dit doet, krijg je een super handig KADO van mij, namelijk een gratis Online Marketing Skype consult van 30 minuten! Hierin mag je mij alles vragen wat je wilt en zal ik mij voor de volle 100% geven om jouw te helpen met je vraagstuk.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies