Instagram Stories, de eerste week van deze nieuwe functie
arrow_drop_up arrow_drop_down
Instagram Stories, de eerste week
9 augustus 2016 

Instagram Stories, de eerste week

Midden in de zomervakantie komt Instagram met een gewaagde functie: Instagram Stories. Het is een nieuwe functie waarmee je momenten kunt delen die bewaard worden op je profiel en deze verdwijnen weer na 24 uur. Foto’s en video’s kunnen, net als bij Snapchat, bewaard worden in ‘’jouw verhaal’’. Deze is terug te vinden bovenaan op homepagina van Instagram.

Wat valt ons op aan Instagram Stories?

• De functionaliteit van lijkt enorm veel op die van Snapchat;
• Mark Zuckerberg wilde Snapchat ooit kopen maar dit mislukte, nu zien we een zeer gelijkwaardige functie op zijn Instagram platform;
• Facebook heeft aangegeven bezig te zijn om deze functie ook toe te voegen aan hun platform;
• Er zijn veel verschillende meningen en ervaringen te lezen over de nieuwe functie. Niet iedereen is te spreken over het ‘’copy & paste gedrag’’ van Instagram.

Meer bereik via Instagram Stories

Het bereik van Instagram Stories lijkt vele malen groter dan het bereik van de Snapchat “Mijn verhaal” functie. Dit kan te maken hebben met het feit dat Instagram Stories net nieuw is. Hierdoor gaat iedereen het uitproberen en zitten we in een test fase. De toekomst zal ons leren welke van de twee platformen het grotere bereik creëert. Onze verwachting is dat Instagram Stories deze slag gaat winnen.
Op dit moment ervaren wij Instagram Stories dan ook positiever dan Snapchat Stories. Bij Instagram is het veel gemakkelijker om nieuwe gebruikers te vinden en deze direct toe te voegen. Bij Snapchat is het daarentegen veel lastiger om nieuwe gebruikers te vinden.
Snapchat is nog altijd een geweldig platform met veel mogelijkheden. Het blijft belangrijk om de juiste mix te vinden in de verschillende online platforms. Dit is ook afhankelijk van je doelgroep. Je ziet bij Instagram dat de gebruikers gemiddeld ouder(25+) zijn dan de gebruikers van Snapchat (12-20 jaar).

Een introductie via een Instagram Story

We geven het toe, de introductie van Instagram Stories via een story die je zelf kon bekijken zag er prachtig uit en was direct een slimme manier om de nieuwe functie te laten zien. Je wordt vrolijk welkom geheten en vervolgens wordt uitgelegd wat je met de functie kunt doen. Het feit dat de content na 24 verdwijnt doet natuurlijk direct aan Snapchat denken, maar dit mag de pret niet drukken. Hieronder de screenshots van dit verhaal :).

Wees uniek op Instagram & Snapchat

Wanneer je beide kanalen gebruikt, zorg er dan voordat de Stories op Instagram en Snapchat verschillende content bevatten. Mensen willen geen dubbele content, wanneer zij jouw bedrijf volgen willen ze telkens voorzien worden van nieuwe content. Het internet gaat snel en zo ook de content van jouw bedrijf.

Voorlopige conclusie, test het uit!

Instagram Stories is een interessante ontwikkeling die veel mogelijkheden kan bieden in de toekomst. Wij verwachten wel dat het aantal kijkers de komende tijd gaat afnemen omdat de ‘’nieuwigheid’’ er dan af is. Ga zeker eens testen wat Instagram voor jouw bedrijf kan betekenen. Daarnaast is het ook belangrijk om actief te blijven op Snapchat. Test welke van deze twee kanalen het beste werkt voor jouw bedrijf en trek zelf de conclusie.

Meer omzet dankzij sociale media? Wij kunnen je erbij helpen. Neem contact met ons op of lees meer over onze Sociale Media marketing diensten.

Over de schrijver
Marc de Groot begon eind jaren '90 zijn avontuur in de wondere wereld van online marketing. Marc is eigenaar van DGOC Online Marketing en actief als online strateeg en "het gezicht van". Daarnaast is Marc sinds 2019 docent e-commerce aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.
Reactie plaatsen

Wij houden van cookies