InternetPreneur Lucy Eind

InternetPreneur Lucy Eind als vrouw in een mannenwereld

Regelmatig neemt Marc de Groot interviews af met andere online marketing experts, succesvolle ondernemers en andere mensen uit de e-commerce sector. Deze interviews zijn te beluisteren via de Online Marketing Podcast en in samenvatting na te lezen via dit blog. Vandaag gaat Marc in gesprek met InternetPreneur Lucy Eind.

Wie is Lucy Eind?

Ik ben Lucy, ik ben online ondernemer, ook wel eens Internetpreneur genoemd. Ik maak websites, maar ook vooral software producten voor andere online ondernemers met name Webinar plug-in maar ook andere online tools waarmee online ondernemers meer omzet kunnen genereren.

Waar komt je fascinatie voor computers en techniek vandaan?

Toen ik een jaartje of 12 was kreeg ik een computer van mijn vader en dat was nog op DOS, niet op Windows maar echt nog op DOS. Ik ging uitzoeken hoe dit allemaal werkte en dat vond ik echt cool. En sindsdien met de komst van het internet vond ik het allemaal heel fascinerend en ben ik bezig gebleven met allemaal technische dingetjes en frutsen en laterna dus ook websites maken.

Hoe werkt jouw webinar systeem voor WordPress?

Je kan je eigen website, je WordPress omgeving, een eigen webinar geven. Dit kan vanuit meerdere bronnen, zoals Google Hangouts, een RTMP stream, of gewoon een MP4 bestand, dat hebben we ontwikkeld. Een geautomatiseerd webinar.

Wat is het vrouwensysteem?

Het vrouwensysteem is een websitesysteem speciaal voor zakenvrouwen waarmee zij dus een site op de markt kunnen zetten en alles wordt daarvoor uit handen genomen dus wij maken de site en wij onderhouden de site. Het bestaat nog wel maar we doen er geen nieuwe lanceringen meer me.

Welke andere activiteiten heb je?

Ik heb heel veel systemen en tools in mijn portfolio. Hiervan ben ik er een aantal van aan het afstoten zodat ik me kan focussen op een paar dingen.  Bijvoorbeeld eBook Cover. Dit is een covertool waarmee ondernemers dus bijvoorbeeld van een online E-book een 3d cover maken. Daarnaast heb ik ook nog een andere plug-in specifiek voor WooCommerce gebruikers. We hebben een koppeling gemaakt tussen WooCommerce en MailPoet. Verder hebben we ook nog een plug-in voor Slack, waar we een integratie van Slack en WordPress hebben gemaakt. Verder heb ik nog InternetPreneur en ben momenteel bezig met een nieuw platform dat over twee weken wordt gelanceerd.

Werk je locatie onafhankelijk?

Voorheen werkte ik gewoon thuis of op een flexplek. En nu heb ik sinds 2 á 3 weken een kantoor gehuurd.

Waarom ben ik nog niet lid van InternetPreneur?

Het was een jaar geleden dat ik daar een pre-launch van gedaan had. Ik kwam erachter dat ik het systeem wat ik erachter had gezegd niet goed vond werken. Ik wil het graag ombouwen en hier komt een nieuwe launch voor. Maar dat gaan we anders aanpakken, met meerdere ondernemers. Maar dat gaat ergens aan het eind van dit jaar zijn.  Het moet wel goed gebeuren.

Wat zou je doen met 1.000 pingpongballen?

Tafeltennissen, ik heb thuis een tafeltennistafel staan dus ik vind het wel fijn een voorraadje te hebben.

Wat is je gouden online marketing tip?

Wat ik ervaren heb de laatste paar jaren is dat wanneer je iets nieuws de markt wil opbrengen, dat je het eerst moet gaan verkopen, en dan pas moet gaan maken.

Wil jij alle antwoorden van Lucy weten en het hele verhaal horen? Abonneer je dan op de podcast om naar dit interview te luisteren en mis geen aflevering meer.
Wil jij je online omzet boosten? Bekijk dan al onze Internet Marketing diensten.

Marc