Hoe verdien je geld als affiliate? 💸 DGOC Kennisbank
Geld verdienen als affiliate

Hoe verdien je geld als affiliate? 💸

Affiliate marketing is een vorm van marketing waar je de diensten of producten van iemand anders promoot in ruil voor een commissie. Je kunt je aanmelden voor verschillende affiliate programma’s om hier geld mee te verdienen uiteindelijk. In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt. Volgens Investopedia komt 15% van alle e-commerce omzet uit affiliate marketing!

  1. Meld je aan voor een affiliate programma

Stap 1 is om je aan te melden bij een of meerdere affiliate programma’s. Er zijn talloze programma’s beschikbaar van talloze bedrijven. Ook Bol en Amazon hebben hun eigen affiliate programma’s. Maar ook bijvoorbeeld diensten zoals ActiveCampaign, Phoenix en Plug&Pay. De lijst is eindeloos lang en de keuzes die je hierin hebt zijn immens. Je kunt je ook aanmelden bij bijvoorbeeld Daisycon waar je meteen toegang krijgt tot een groot aanbod van affiliate adverteerders. Je kunt dan als publisher hun producten of diensten promoten.

  1. Maak traceerbare links aan

Je kunt als affiliate publisher links aanmaken via het affiliate programma van je partner. Deze link kun je vervolgens implementeren in je promotiemateriaal.

Als men dan op deze link klikt en uiteindelijk een product koopt dan zul jij daar medeverantwoordelijk voor zijn en word je daar dus ook voor beloont. Het is belangrijk dat je dus niet een standaard link gebruikt maar een speciale link die een seintje doorgeeft dat jij hier ook tussen zit.

  1. Promoot deze links op welke manier dan ook

Je heb veel verschillende manieren om deze affiliate links te promoten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Blogs & Artikelen: Schrijf blogs of artikelen over het product of de dienst die je wil promoten. Vervolgens kun je deze link ergens in het artikel plaatsen met de kans dat iemand via deze link iets koopt. Helemaal gratis dus!
  • YouTube, Streams & Podcasts: Je kunt je promotie ook op YouTube, Twitch of in een podcast doen en bijvoorbeeld een product recensie geven en vervolgens doorlinken naar het product dat je wil promoten.
  • Gepromote landingspagina’s: Je kunt je eigen landingspagina’s maken en deze vervolgens promoten. Of je dit op je eigen website doet of bijvoorbeeld in een Clickfunnels of Plug&Pay pagina verwerkt maakt niet uit. Je kunt natuurlijk ook eerst leads verzamelen op deze manier en deze vervolgens (meerdere keren) mails sturen met affiliate links. Je kunt mensen naar je landingspagina’s sturen met Social media of Google Ads bijvoorbeeld.
  • Email: Dit is misschien wel de allerbelangrijkste en meest waardevolle manier om je affiliate marketing effectief te kunnen doen. Als jij een grote mailing lijst hebt en deze om de zoveel tijd een relevante mail stuurt over een bepaalde dienst of product kan dit goed werken. Gebruik hier ActiveCampaign, MailChimp of een vergelijkbare service voor.
  • Social media influencers: Als je veel volgers op Instagram of een ander social mediakanaal hebt heb je ook een groot bereik en kun je met je posts producten promoten. Vervolgens link je in je post naar dit product en verdien je hier bijna gratis geld mee.
  1. Krijg clicks

Als de promotie van de affiliate links goed werkt zou je clicks moeten krijgen op de affiliate links. Het is natuurlijk niet altijd even goedkoop en makkelijk om dit te doen. Zeker als beginner heb je vaak nog maar een kleine mailinglijst of volgers/ abonnees op je kanalen. Het is dus erg belangrijk om hier een groot netwerk in op te bouwen dat ook tegelijk van waarde is. Dit is een proces waar je zo snel mogelijk mee moet beginnen en nooit mee zou moeten stoppen. In het geval dat je betaalde advertenties gebruikt dan moet je zorgen dat je zo specifiek mogelijk target en de CPC niet te hoog is.

  1. Verdien geld

Als je dit allemaal hebt gedaan ga je uiteindelijk geld verdienen. Hoe meer tijd je besteed aan het uitbouwen van je affiliate netwerken en hoe meer je verkoopt hoe meer je verdient. In sommige gevallen blijf je zelfs elke maand een commissie op je bankrekening gestort krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld een website abonnement via het Phoenix affiliate programma verkoopt dan zul je ook doorlopend betaald krijgen.

In de wereld van affiliate marketing is veel te halen op de lange termijn en is ook voor jou interessant om eens naar te kijken. Mocht je hier nog meer vragen over hebben kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ons.

arrow_drop_up arrow_drop_down