Wat is affiliate marketing? DGOC affiliate marketing kennisbank
Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een verdienmodel dat door wel meer dan 75% van alle merken ter wereld wordt gebruikt. Veel bedrijven zien er dus de voordelen van in, maar misschien ben je er nog niet heel bekend mee. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Het affiliate model is een van de vele vormen van online marketing. Het concept is eenvoudig: een publisher helpt een bedrijf om producten te verkopen, en wordt hier volgens een vaste overeenkomst voor gecompenseerd. Veel vormen van marketing hebben een vergelijkbare basis. De kracht van affiliate marketing zit dan ook in de details, die voor alle betrokkenen fijne voordelen opleveren.

Hoe werkt affiliate marketing?

De betrokken partijen bij een affiliate overeenkomst zijn meestal een verkoper, een publisher en een affiliate netwerk. De verkoper wilt meer omzet genereren door de gewenste doelgroep te bereiken, en de lezers of volgers van de publisher sluiten perfect aan op dat profiel. Het affiliate marketing platform helpt ze om de handen ineen te slaan, zodat iedereen profiteert van meer sales.

De publisher plaatst een affiliate link op zijn of haar online platform, die leidt naar het aanbod van de verkoper. Het publiek van de publisher komt nu in contact met de aangeboden producten en raakt geïnteresseerd. Via de link kopen ze producten en genereren zo meer omzet. In ruil voor deze promotie ontvangt de publisher een overeengekomen percentage van de sales, ook wel commissie genoemd.

Het affiliate netwerk helpt de partijen om een goede match tussen doelgroepen te vinden en om volgens eerlijke voorwaarden tot een overeenkomst te komen. Een samenwerking waar iedereen van profiteert!

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Met affiliate marketing komen alle partijen dus in een mooie win-win situatie terecht. De verkoper draait meer omzet, de publisher verdient simpelweg geld door links te plaatsen en het affiliate netwerk verdient ook iets aan de commissie.

Het fijne aan verdienen met affiliate marketing is dat er geen investering nodig is. De verkoper hoeft geen hoge bedragen in te leggen en loopt dus ook geen risico om geld kwijt te raken. Omdat de commissies van te voren zijn vastgesteld, weet iedereen waar zij aan toe zijn. Dat maakt affiliate marketing een veilig verdienmodel met veel potentie. 

Wil je alle voordelen van affiliate marketing ervaren of heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op, wij helpen graag!

arrow_drop_up arrow_drop_down