Wat is Awin? DGOC online kennisbank
Wat is Awin?

Wat is Awin?

Awin is een affiliate netwerk met een kantoor in Amsterdam. Awin heeft volgens hun eigen website meer dan 211.000 actieve publishers en meer dan 15.200 adverteerders. Ook zijn er ongeveer 150 miljoen sales via Awin gegenereerd in 2019 alleen al. Het bedrijf bestaat al sinds het jaar 2000. Het netwerk van Awin is wereldwijd dus je hoeft je niet alleen tot de Nederlandse markt te beperken.

Hoe werkt Awin?

Awin werkt ongeveer hetzelfde als de meeste affiliate netwerken. Je kunt je als adverteerder of als publisher aanmelden. Als publisher heb je de optie om producten en services van adverteerders te promoten. Je kunt een affiliate link via een adverteerder bemachtigen en deze vervolgens zelf promoten via je website of andere kanalen.

Wanneer je zelf producten of diensten verkoopt dan kun je je aanmelden als adverteerder. Je kunt zo je bereik een stuk vergroten door je producten beschikbaar te stellen voor publishers. Je zult dan wel een commissie af moeten staan maar uiteindelijk zal je meer verkopen wanneer je een aantrekkelijke commissie voor publishers aanbiedt.

Heb jij hulp nodig met je affiliate marketing? Wij kunnen je altijd op weg helpen. Je hoeft alleen maar even contact op te nemen.

arrow_drop_up arrow_drop_down