Wat is een affiliate netwerk? DGOC affiliate kennisbank
Wat is een affiliate netwerk?

Wat is een affiliate netwerk?

Om een mooie affiliate deal rond te krijgen, werken een publisher, verkoper en affiliate netwerk samen. Het affiliate netwerk kun je beschouwen als een tussenpersoon die gespecialiseerd is in vraag en aanbod. Deze professionals functioneren als mediators om marketingcampagnes uit te voeren waar iedereen de vruchten van plukt!

Bedrijven kunnen zich als adverteerder aanbieden bij een affiliate netwerk. Samen met het netwerk zetten zij een campagne op, waar publishers vervolgens mee aan de slag kunnen. Dit zijn eigenaren van websites of andere online platformen met een vast publiek, die hun online locatie bij een affiliate netwerk kunnen aanmelden. Ze worden dan een affiliate partner van het netwerk.

Door een affiliate campagne op hun platform te delen, vindt het publiek de campagne en rolt het balletje van sales zo verder.

Wat doet een affiliate netwerk?

Het affiliate netwerk leidt de samenwerking van begin tot eind in goede banen. Om te beginnen verwerkt het netwerkaanmeldingen van zowel verkopers als publishers. Productaanbod zetten zij, samen met de aanbieder, om in een affiliate campagne en publishers bieden, als affiliate partners, de geschikte ruimte om te adverteren.

Na aanmelding zorgt het affiliate netwerk ervoor dat bedrijven en publishers elkaar vinden en de affiliate links online gaan. Een succesvolle campagne begint bij heldere voorwaarden, waar het affiliate netwerk ook een handje bij helpt. Publisher en het affiliate netwerk stellen in overleg een eerlijk commissiepercentage vast en het netwerk helpt om overige voorwaarden op te stellen. De samenwerking kan nu van start gaan.

De affiliate samenwerking loopt vervolgens voor langere tijd door, en in de tussentijd zorgt het affiliate netwerk uitbetalingen en houdt het statistieken bij. Het is namelijk voor de campagne nuttig om inzicht te hebben in het aantal bezoeken van de affiliate links en het aantal verkopen dat daaruit voortkomt.

Voor al het werk dat het affiliate netwerk verricht, wordt meestal een vaste prijs gevraagd. De kosten zijn echter bij aanmelding meestal al helder en kunnen ook afhangen van het aantal verkopen. Heb je vragen over kosten die bij een affiliate campagne komen kijken, dan maakt het affiliate marketing netwerk je graag wegwijs. Op de website vind je vaak duidelijke informatie en ook bij ons kun je met alle vragen over affiliate marketing terecht.

arrow_drop_up arrow_drop_down