Wat is een publisher? DGOC online kennisbank
Wat is een publisher?

Wat is een publisher?

Een publisher is binnen affiliate marketing hetzelfde als de affiliate. Dit is de persoon die de affiliate link promoot en publiceerd. De merchant oftewel de adverteerder is degene die het uiteindelijke product verkoopt en de affiliate links aanbiedt.

Hoe werkt het in het kort?

Een affiliate marketing publisher is een website-eigenaar, influencer of iets soortgelijks die commissies verdient voor het doorverwijzen van verkopen, leads en verkeer naar een adverteerder. Dit gebeurt meestal door affiliate marketingadvertenties, mails of door het gebruiken van een grote doelgroep.

Er zijn veel verschillende programma's beschikbaar voor publishers van affiliate marketing om reclame te maken op bijvoorbeeld hun websites. Elke niche blogger kan dus deelnemen aan affiliate marketing om online geld te verdienen.

Iedereen met een website of blog kan deelnemen aan affiliate marketing en een affiliate publisher worden.

Je kunt hier vandaag nog aan beginnen als ook jou dit interessant lijkt! Als je niet weet waar je moet beginnen dan kun je altijd ons om hulp vragen en even contact opnemen. Je kunt ook meer informatie lezen in het kennisbank artikel ‘Hoe verdien je geld als affiliate?’.

arrow_drop_up arrow_drop_down