Welke affiliate netwerken zijn er? Een overzicht in Nederland
Welke affiliate netwerken zijn er?

Welke affiliate netwerken zijn er?

Bij een affiliate netwerk vinden bedrijven en publishers elkaar. Er zijn verschillende affiliate netwerken die jou wat te bieden hebben dus je kunt kiezen. Om te bepalen welk netwerk het beste aansluit op jouw wensen, let je op hun werkwijze en wat er aansluit op jouw visie.

In grote lijnen doen de meeste affiliate netwerken hetzelfde: partijen verbinden om tot een succesvolle campagne te komen. De branche waarin een netwerk actief is, de publishers in hun database en andere details verschillen per netwerk. Je vindt hieronder een overzicht van affiliate netwerken in Nederland.

Awin

Awin is een van de grootste affiliate netwerken op de Nederlandse markt, en is ontstaan nadat meerdere grote netwerken zijn gefuseerd. Het voormalige Zanox is ook in dit netwerk opgegaan. Ze ondersteunen meer dan 4000 adverteerders over de hele wereld en hebben dus flink wat ervaring op zak.

Bol.com, Coolblue en Wehkamp partnerprogramma’s

Deze webshops zijn gigantische spelers en hebben een bijna eindeloos productassortiment. Publishers uit veel branches kunnen hier dan ook terecht om affiliate deals te maken die bij hun platform passen. Deze partnerprogramma’s steken echter net anders in elkaar dan bij andere affiliate netwerken: omdat ze een eigen product aanbieden, is er geen losstaande verkoper bij betrokken.

De enige uitzondering hierop is Bol.com, maar ook daarin neemt de verkoper een omweg. Het is namelijk mogelijk om je bij Bol.com als verkoper aan te melden en zo producten een extra platform te geven.

Daisycon

Daisycon is grote speler op de affiliate markt. Zij zetten vooral in op gebruiksgemak en innovatie. Zo ontwikkelt Daisycon handige tools waarmee de publisher op creatieve wijze kan promoten, zoals vergelijkingstools. Content wordt zo interessanter gemaakt om de doelgroep te trekken.

TradeTracker

Ook TradeTracker is een gevestigde naam op het gebied van affiliate marketing. Tradetracker is internationaal gevestigd en richt zijn pijlen op gebruiksgemak, door verschillende en handige tools aan te bieden voor de publisher.

TradeDoubler

Bij TradeDoubler ligt de focus op efficiëntie en gebruiksgemak. Dit keer niet alleen voor de publisher, maar ook voor marketing managers! Naast handige content tools biedt TradeDoubler namelijk handige performance tools die inzicht in statistieken en data bieden.

PayPro

Alle business activiteit die in de branche van informatieproducten ligt, is bij PayPro in goede handen. Bij dit affiliate netwerk wordt veel met producten zoals e-books en videotrainingen gewerkt. Via dit netwerk is het ook mogelijk om een eigen product te verkopen; PayPro verzorgt dan de betaalmogelijkheid voor de klant. Met de PayPro score houd je daarna de hoogte van de conversie bij.

Voor elke visie is er dus wel een geschikt affiliate netwerk te vinden. Heb je een vraag over affiliate netwerken of iets anders betreffende affiliate marketing? Neem dan contact met ons op.

arrow_drop_up arrow_drop_down