De prijshistorie van een product op Amazon bekijken πŸ“‰
De prijshistorie van een product op Amazon bekijken

Hoe bekijk je de prijshistorie van een product op Amazon? πŸ“‰

Wanneer je wilt weten wat een product in het verleden heeft gekost op Amazon kun je gebruik maken van een aantal online tools. We gaan in dit artikel bespreken welke tools je hiervoor kunt gebruiken en hoe deze werken.

CamelCamelCamel

Via www.camelcamelcamel.com kun je gemakkelijk per product de prijshistorie bekijken. Dit is een gratis te gebruiken tool. Het is beschikbaar voor de Amerikaanse Amazon maar ook voor de Europese versies van Amazon. Nederland is echter helaas nog niet beschikbaar.

De tool werkt heel gemakkelijk. Je kunt in de search bar een link direct opzoeken of je kunt naar een product zoeken op zoekwoorden. Vervolgens krijg je je volgende informatie te zien:

CamelCamelCamel voorbeeld

Je kunt dus kiezen of je de Amazon prijzen wilt zien, externe verkopers, tweedehands of alles tegelijk. De prijshistorie is te zien vanaf het moment dat een product voor het eerst op Amazon staat. Dit is erg handig voor marktonderzoek of wanneer je als consument onderzoek doet naar een product. Je kunt dit bijvoorbeeld tijdens sales gebruiken om te kijken wat de gemiddelde prijs is van een product en of dit wel echt zo’n ‘goede deal’ is.

Met CamelCamelCamel kun je een product ook tracken door je mailadres in te voeren. Je kunt er op deze manier snel bij zijn wanneer een product dat je wil kopen in de sale is.

Keepa

Een andere tool die vergelijkbaar is met CamelCamelCamel is Keepa. Keepa heeft alle functies die CamelCamelCamel ook heeft. Keepa is echter een betaalde tool wanneer je in grote getallen gebruik wilt maken van alle opties. Dit kost $15.00 per maand en dan kun je onbeperkt Keepa gebruiken. Met Keepa heb je ook de volgende extra opties:

  • Product Finder: Keepa streeft ernaar om de meest uitgebreider product search tool op Amazon te zijn.
  • Product Viewer: Importeer product lijsten om prijzen en product details te bekijken.
  • Best Seller Lists: Bekijk alle best seller lijsten per productcategorie.
  • Top Seller Lists: Je kunt de topverkopers op Amazon bekijken.
  • Category Tree: Bekijk de volledige categorie lijst met subcategorieën met links naar de best seller lijsten.
  • Price Increase Tracking: Stel alerts in voor prijsveranderingen van bepaalde producten.

Naast Keepa en CamelCamelCamel zijn er natuurlijk ook nog andere tools beschikbaar om je prijzen te kunnen checken. Deze twee tools zijn echter twee van de meest gebruikte en bekende tools. Heb jij meer hulp nodig met Amazon? Neem contact op of laat je Amazon activiteiten uitbesteden door ons team van professionals.

arrow_drop_up arrow_drop_down