Hoe verzamel je reviews op Amazon? - DGOC online kennisbank
Hoe verzamel je reviews op Amazon?

Hoe verzamel je reviews op Amazon?

Er zijn meerdere manieren om reviews te verzamelen op Amazon. Je kunt dit doen met verschillende hulpmiddelen of gewoon hopen dat je klanten reviews plaatsen. Amazon stuurt namelijk 1 mail na elke order waarin ze de klant vragen om een review. Dit is natuurlijk niet de enige manier om reviews te verzamelen en je kunt veel meer doen. In dit artikel gaan we de verschillende manieren bespreken.

Request a review

De knop ‘Request a review’ van Amazon is een functie binnen de orders van Seller Central waarmee je binnen vier tot 30 dagen na de aankoop een automatische vervolgmail naar je klanten kunt sturen.

Je kunt dit maar één keer gebruiken per order maar in combinatie met de eerste e-mail die Amazon na de aankoop verstuurt vergroot dit je kansen om een recensie te scoren aanzienlijk. Het probleem met deze button is dat het veel handmatig werk is en je niet makkelijk terug kan zien welke je wel en niet hebt gedaan (behalve door er op te klikken).

Request a review

Er is echter een manier om dit geautomatiseerd te laten doen. Je hebt hier een tool voor nodig. Dit wordt onder andere aangeboden door Jungle Scout, FeedbackFive en de chrome extensie van CaptainAMZ. Je moet hier echter wel betaalde abonnementen voor hebben bij deze Amazon marketingtools. Jungle Scout heeft nog talloze andere tools voor je ter beschikking van keyword, SEO tot product trackers. CaptainAMZ en FeedbackFive zijn puur op reviews gebaseerd.

Deze tools zorgen ervoor dat je ‘request a review’ aanvragen automatisch zijn. Wanneer je op zoek bent naar een tool puur en alleen hiervoor kun je het beste FeedbackFive of CaptainAMZ gebruiken.

Het Amazon Early Reviewer Program

Het Early Reviewer Program van Amazon is een platform binnen Amazon dat kopers aanmoedigt om recensies achter te laten voor nieuwe producten. Nadat de shopper een aankoop heeft gedaan stuurt Amazon de koper een aanbod om een recensie achter te laten in ruil voor een cadeaubon van $5,00.

Zodra ze een recensie van een van de recensenten hebben ontvangen wordt de verkoper $60,00 in rekening gebracht. Je moet inschrijven voor dit programma. Dit is alleen voor Amazon Seller Central Noord-Amerika beschikbaar vooralsnog.

Amazon Vine

Via Amazon Vine kun je gratis producten versturen naar officiële reviewers van het Amazon Vine programma, ook wel Vine voices genoemd. Je kunt verschillende producten hiervoor aanmelden. Je zult deze producten dan op moeten sturen naar een fulfillment center van Amazon waarna deze verdeeld worden onder Amazon Vine reviewers. In ruil voor deze gratis producten krijg je dan dus professionele uitgebreide product-reviews. Als je hier meer over wilt weten kun je ons artikel over Amazon Vine lezen.

Third party automated email responders

Je kunt geautomatiseerde e-mail laten versturen naar al je klanten door gebruik te maken van verschillende review tools voor Amazon. Een aantal voorbeelden van deze tools zijn:

  • Feedbackz: Bij Feedbackz betaal je $9,00 per maand voor 500 mails. Dit is natuurlijk op te schalen met duurdere abonnementen.
  • Kibly: Bij Kibly betaal je een paar cent per mail die verstuurd wordt.
  • FeedbackExpress: FeedbackExpress is voor de wat grotere bedrijven. Ze hebben alleen abonnementen vanaf 5000 e-mails per maand. Dit kost je $39,00 per maand.

Dit gebeurt in combinatie met Seller Central waar je je klanten persoonlijk om reviews kunt vragen. Je zou dit theoretisch ook handmatig kunnen doen maar dit kost extreem veel tijd.

Stop iets in de verzenddoos of verpakking

Creëer leuke review kaartjes met bijvoorbeeld een kortingscode voor een volgende aankoop. Vraag om een eerlijke review van je klant. Je kunt ook klanten bijvoorbeeld vragen om zich aan te melden op je mailinglijst. Je kunt je klanten vervolgens over toekomstige acties mailen of via daar om reviews vragen.

Heb jij meer hulp nodig met je Amazon reviews? Neem contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen. Wanneer Amazon te veel werk voor je is of je er niet uitkomt dan kun je ook Amazon uit laten besteden bij DGOC!

arrow_drop_up arrow_drop_down