Hoe werkt Amazon Advertising? Platform Marketing kennisbank
Hoe werkt Amazon Advertising?

Hoe werkt Amazon Advertising?

Verkoop jij producten via een Amazon Seller Account? Dan heb je vast al gemerkt dat de concurrentie tussen verkopers op dit platform groot is. Veel verschillende verkopers bieden hun producten aan op het platform. Eén manier om meer aandacht te creëren voor jouw producten, is door gebruik te maken van Amazon advertising. Maar wat is Amazon advertising eigenlijk en hoe werkt het precies? Daarover meer in dit artikel.

Wat is Amazon advertising?

Amazon advertising is een manier om jouw producten op Amazon onder de aandacht te brengen bij meer mensen. Er waren in het verleden twee vormen van Advertising binnen de Amazon Media Group (AMG): Amazon Marketing Services (AMS) en Amazon Advertising Platform (AAP). Deze zijn nu samengevoegd tot Amazon Advertising. Je kunt je campagnes beheren in de Amazon advertising console.

Amazon Marketing Services

Wanneer je als consument op de website van Amazon bent, begint je zoektocht met het invullen van een product in de zoekbalk. Dit is vergelijkbaar met een zoekopdracht in Google. Amazon toont vervolgens de producten die het beste passen bij deze zoekopdracht. Als verkoper wil je natuurlijk dat jouw producten bovenaan eindigen, omdat je dan de meeste kans maakt om je producten te verkopen. Door te adverteren kun je op eenvoudige manier ervoor zorgen dat jouw producten bovenaan in de zoekresultaten eindigen. AMS bestond uit CPC-advertenties die nu onder Amazon advertising vallen.

Amazon Advertising Platform

Daarnaast kun je Amazon Advertising ook inzetten om met de producten die jij verkoopt via Amazon te adverteren op andere websites en applicaties. Deze advertenties bestaan uit display advertenties. Er worden verschillende banners weergegeven binnen Amazon en andere websites. Dit was het Amazon Advertising Platform.

Wat zijn de verschillende Amazon Advertising mogelijkheden?

  • Sponsored products: Sponsored products worden weergegeven in de zoekresultaten van Amazon. Ze zien er eigenlijk hetzelfde uit als elk ander zoekresultaat. Het enige verschil is dat er ‘sponsored’ bij staat. Je kunt targetten op productcategorieën of zoekwoorden. Lees ons artikel over Sponsored products voor meer informatie hierover.
  • Sponsored brands: Headline search ads oftewel Sponsored brands zijn net zoals de sponsored products advertenties een manier om via de zoekresultaten via CPC gevonden te worden. Een Sponsored brand advertentie bestaat uit maximaal 3 producten en je merklogo. Wanneer je op de ad klikt kom je uit bij de brand store of product pagina wanneer je op een product in de banner klikt. Lees meer in ons artikel over Sponsored brands.
  • Sponsored display: Sponsored display advertenties zijn display banners die op productpagina’s en andere plekken binnen of buiten Amazon te zien zijn. Ze zien eruit als een banner met een afbeelding, tekst, titel en prijs.
  • Lightning deals: Lightning deals zijn tijdelijke deals die je in kunt plannen in Amazon. Je zult hier wel voor moeten betalen. Het is bedoeld als promotie en ze zijn maar voor een korte tijd beschikbaar, vandaar de naam lightning deals. Je kunt bijvoorbeeld voor Black Friday een lightning deal plannen voor een aantal uur. Het voordeel is dat je producten op de deals pagina te zien zijn.
  • Coupons: Amazon Coupons zijn speciale kortingen die zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Je kunt het herkennen aan het label ‘coupon’. Ook worden coupon deals weergegeven op aparte pagina’s alleen voor vouchers. Je betaalt hier wel een fee voor.
  • Promoties (korting & 2 halen 1 betalen): Er zijn verschillende soorten promoties beschikbaar waar je ook geen fee voor hoeft te betalen. Je kunt dit zelf instellen op de ‘Manage promotions’ pagina.
  • Prime exclusieve kortingen: Prime exclusieve kortingen zijn zoals de naam al aangeeft speciale kortingsacties die alleen beschikbaar zijn voor mensen met een prime abonnement.

Amazon advertising uitbesteden

Wij bij DGOC kunnen je perfect helpen met je Amazon advertising. Wij weten perfect hoe we jou kunnen helpen. Neem een kijkje op onze Amazon uitbesteden pagina wanneer je hierin geïnteresseerd bent.

arrow_drop_up arrow_drop_down