Wat is Amazon Launchpad? - DGOC online kennisbank
Wat is Amazon Launchpad?

Wat is Amazon Launchpad?

Amazon Launchpad is een programma binnen Amazon dat speciaal gemaakt is voor startups. Het is een unieke manier om met je nieuwe innovatieve product duizenden mensen te bereiken.

Als het om e-commerce gaat, is Amazon de onbetwiste koning. Het is wereldwijd de grootste online retailer en marktplaats. Het kan echter lastig zijn voor kleine startups om op te vallen op Amazon met je nieuwe innovatieve producten. Daarom heeft Amazon Launchpad geïntroduceerd.

De service van Amazon Launchpad biedt ook een groot aanbod aan handige tools voor kleine bedrijven en koppelt deze aan hetzelfde denkende bedrijven om groei en samenwerking te bevorderen. Launchpad werkt ook samen met partners zoals bijvoorbeeld Kickstarter om potentiële kandidaten te helpen identificeren.

Amazon Launchpad is een uniek platform dat twee kerndoelen dient. Aan de ene kant is het een marktplaats binnen Amazon die klanten geavanceerde en innovatieve items laat doorzoeken die zijn geproduceerd door gescreende startups. Aan de andere kant is Launchpad een handige service voor kleine bedrijven die een helpende hand nodig hebben.

Hoewel Amazon een marktplaats is voor alle soorten bedrijven krijgen Launchpad verkopers een beetje een speciale behandeling. Er is een speciale landingspagina voor Amazon Laucnhpad waar de startups met innovatieve producten worden uitgelicht. Er zijn verschillende categorieën waar je uit kan kiezen. Amazon biedt hulpmiddelen en diensten aan zoals ondersteuning bij onboarding, marketingadvies, uitgebreide merk-, merchandising- en accountondersteuning, en de mogelijkheid een wereldwijde expansie te bereiken zodat je merk op Amazon een optimaal succes kan behalen.

De voordelen van dit programma kunnen variëren per account. Dit ligt aan de overeenkomst die je zelf met Amazon sluit. Het Launchpad programma wordt gekoppeld aan je Amazon account.

Hoe kan je meedoen?

Amazon Launchpad is selectief in wie ze mee laten doen aan Launchpad en wie niet. De voorwaarden voor het programma zijn in ieder geval dat je verkoopt via Amazon FBA en dat je je merknaam hebt geregistreerd. Het is per land verschillend wie ze mee laten doen en wie niet maar de producten moeten in ieder geval op een of andere manier innovatief zijn.

Amazon is bereid is om verschillende startups te overwegen. Bestaande Amazon-verkopers kunnen zich makkelijk aanmelden voor het programma via de Programme Application.

Wanneer je goedgekeurd wordt komen hier wel wat extra kosten bij kijken. Je betaalt namelijk de standaard vergoeding van je productcategorie plus een extra 5% voor elke verkoop.

Is Launchpad geschikt voor jouw bedrijf?

Amazon Launchpad biedt veel voordelen voor beginnende startups. Het programma vergroot niet alleen de zichtbaarheid van een bedrijf op 's werelds bekendste eCommerce-marktplaats maar het helpt ook startups in contact te brengen met alle middelen en services die ze nodig hebben.

Maar er zitten ook nadelen aan. Je moet bijvoorbeeld meedoen met de 'Fulfilment by Amazon' service wat betekent dat je het risico loopt al je voorraad naar het magazijn van Amazon te verzenden voordat een klant zelfs maar de kans heeft gehad om iets te kopen. Daarnaast moet je nog eens 5% extra afstaan van de verkoopprijs waardoor je marge lager is. Als hier superveel verkopen tegenover staan is dit het waard maar dit moet je voor jezelf overwegen.

Vind je dit interessant en wil je hiermee beginnen? Wij kunnen je daar perfect mee helpen, je hoeft alleen maar even contact op te nemen. Amazon uitbesteden is natuurlijk ook een service die wij met alle liefde aanbieden.

arrow_drop_up arrow_drop_down