Wat is Amazon Prime Day? - DGOC online kennisbank
Wat is Amazon Prime Day?

Wat is Amazon Prime Day?

Amazon Prime Day is de grootste sale dag van het jaar op alle Amazon websites wereldwijd. Prime Day is op Amazon zelfs groter dan Black Friday, dat ondertussen door bijna alle winkels wordt gebruikt. Om van de voordelen van Prime Day te kunnen genieten moet je als Amazon klant wel een Prime abonnement hebben. Dit kost €2,99 per maand in Nederland. Amazon Prime geeft je meerdere voordelen zoals gratis bezorging, series & films, games en foto-opslag.

Amazon Prime Day is vijf jaar geleden is opgezet om het 20-jarig bestaan van Amazon.com Inc. te vieren. Amazon verklaarde dat het eendaagse evenement meer deals dan Black Friday zou hebben maar alleen beschikbaar zou zijn voor Prime leden. Het is tegenwoordig een jaarlijks terugkomend evenement van Amazon en duurt 48 uur. De verschillende Prime Days waren op:

  • 15 juli 2015
  • 12 juli 2016
  • 11 juli 2017
  • 16 juli 2018
  • 15 & 16 juli 2019
  • 14 & 15 oktober 2020

Op de eerste Prime Day werd er al meer verkocht dan op de voorgaande Black Friday van 2014 en dit is elk jaar zo gebleven en alleen maar blijven groeien. FBA-verkopers hebben op deze dagen recordomzetten gedraaid en consumenten besparen bij elkaar meer dan een miljard wereldwijd.

Hoe hoog zijn de Prime Day kortingen?

Gemiddeld zijn de kortingen ongeveer 20%. Sommige deals kunnen worden geadverteerd met 70% of 80% korting maar het is het beste om wat onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat de deal zo goed is als geadverteerd. Een manier om dit te doen is door bijvoorbeeld CamelCamelCamel te bezoeken waar je de URL van een Amazon-product kunt invoeren en de prijsgeschiedenis kunt zien. Je kunt zo dus ook de laagste prijzen bekijken. Dit is helaas nog niet voor Amazon Nederland beschikbaar maar wel voor Duitsland en de rest van Europa.

Wat zijn de beste Amazon Prime Day-deals?

Vaak zijn de beste deals tijdens Amazon Prime Day op Amazon's eigen producten. Ze hebben steeds vaker hun eigen merken op elke afdeling die je maar kunt bedenken. Je kunt je als Seller aanmelden voor Prime Day deals of voor lighting deals speciaal voor Prime Day.

Amazon Prime Day deals hebben een speciale badge bij het product staan. Daar kun je de deals makkelijk herkennen. Je kunt ook op de deals pagina kijken.

Heb jij nog meer hulp of informatie nodig over Amazon en staat dit niet in onze kennisbank? Neem contact op met ons team of laat Amazon uitbesteden.

arrow_drop_up arrow_drop_down