Wat is Amazon Prime? - DGOC online kennisbank
Wat is Amazon Prime?

Wat is Amazon Prime?

Amazon Prime is een betaald lidmaatschap van Amazon dat veel voordelen met zich meebrengt. In Nederland kost Amazon Prime €2,99 per maand. Dit is erg goedkoop wanneer je het vergelijkt met de prijs op amazon.com, daar kost het $12.99 en in Duitsland €7,99. Dit heeft natuurlijk wel te maken met het verschil in aanbod dat je krijgt. Vooral het aantal films en series is in Nederland nog beperkt. Maar wat heeft Amazon Prime nou allemaal voor voordelen?

Gratis verzending & snelle levering

Maak gebruik van gratis verzending op prime producten. Prime producten zijn over het algemeen producten die Amazon zelf verkoopt of die via FBA worden aangeboden. De verzending voor Prime members is dan altijd gratis. Wanneer je via een verkoper verkoopt die zelf zijn producten opstuurt kan het zijn dat je verzendkosten moet betalen wanneer dit zo is ingesteld. Een ander voordeel van Prime is dat je producten dezelfde dag of de dag erna worden bezorgd.

Prime Video

Je krijgt toegang tot Prime Video met een Prime abonnement. Dit is vergelijkbaar met Netflix of Disney+. Je krijgt toegang tot Amazon original films en series en meer. Dit is ook via een app te gebruiken voor onderweg bijvoorbeeld.

Prime Gaming

Met een Amazon Prime lidmaatschap krijg je toegang tot verschillende gratis games en in-game prijzen zoals wapens, skins en meer. De games die kunt downloaden zijn bedoeld voor de PC. In-game prijzen zijn ook beschikbaar voor bekendere spellen zoals bijvoorbeeld league of Legends. Ook krijg je een prime-status bij Twitch. Dit houdt in dat je een badge bij je naam krijgt met extra emotes en chatkleuren.

Amazon Photos

Met Amazon Photos heb je toegang tot onbeperkte foto-opslag. Je kunt je gemaakte foto’s uploaden via de app. Dit is op meerdere apparaten te gebruiken. Je kunt ook beperkt video’s uploaden bij Amazon Photos.

Amazon Prime Day

Prime Day biedt exclusieve kortingen voor Prime leden. Deze kortingen zijn vaak fors en de moeite waard om veel inkopen te doen. Wil je meer weten over Prime Day? Wij hebben ook een heel kennisbank artikel over Prime Day geschreven.

Amazon Prime heeft in Amerika nog meer voordelen die hier (nog) niet beschikbaar zijn zoals Prime Wardrobe waarmee je tot 8 kledingstukken tegelijk thuis mag proberen. Je kunt alles ook gratis weer terugsturen en je hoeft alleen te betalen wat je wilt houden.

Ook Prime Music is een functie die nog niet beschikbaar is op Amazon Nederland. Dit is een muziekstreaming dienst die vergelijkbaar is met Spotify en Apple Music.

Amerikaanse Prime members kunnen ook gebruiken maken van het lezen van gratis boeken. Je kunt 10 titels tegelijk lezen uit een aanbod van meer dan 1000 boeken, tijdschriften en comics. Daarnaast heb je recht op 1 gratis Kindle boek elke maand via Amazon First Reads.

Amazon Prime is erg nuttig voor degenen die veel shoppen op Amazon en gebruik willen maken van de extra’s. Natuurlijk is Amazon nog niet zo groot in Nederland als in Amerika en is de prijs daar dus ook naar aangepast.?

Wil jij meer informatie over Amazon? Wij kunnen je overal mee helpen als je contact opneemt. Ook kunnen we je met verkopen op Amazon helpen. Bekijk dan eens onze Amazon uitbesteden pagina.

arrow_drop_up arrow_drop_down