Wat is Amazon Vine? - DGOC online kennisbank
Wat is Amazon Vine?

Wat is Amazon Vine?

Amazon Vine is een programma van Amazon waarmee je gratis producten kunt versturen in ruil voor professionele reviews. Je kunt je tegenwoordig ook hiervoor aanmelden wanneer je een Seller Central Account hebt. Dit was voorheen een Vendor Central exclusief programma. Het is een unieke kans om jouw topproducten een boost te geven op Amazon met verschillende waardevolle reviews.

Je krijgt binnen enkele dagen en zonder verkoop betrouwbare recensies over je producten. Je kunt eenvoudig producten registreren in je Seller Central Account zodat je producten beschikbaar worden voor Vine-recensenten (Vine Voices). Voices publiceren gemiddeld 22 dagen na het aanvragen van je geregistreerde producten hun beoordelingen.

Recensies zijn een van de grootste drijfveren voor de verkoop aan klanten. 90% van de serieus geïnteresseerde klanten lezen klantrecensies en gebruiken deze om aankoopbeslissingen te nemen.

Je krijgt oprechte reviews van mensen die het product echt thuis testen en hier een uitgebreide feedback opgeven. Dit is ook waardevolle informatie voor jezelf. Amazon Vine nodigt de meest betrouwbare recensenten op Amazon uit om feedback over je producten te schrijven. Dit is vaak inclusief afbeeldingen en video’s. Extreem waardevol dus.

Bekijk hieronder een voorbeeld van een Vine review op Amazon Duitsland van een muurbeugel voor Tv’s. Je kunt bij dit soort reviews zien dat het Vine reviews zijn door de groene tekst. Deze reviewer heeft een complete video van 10 minuten gemaakt met uitleg:

Amazon Vine voorbeeld

Hoe werkt Amazon Vine?

Nadat je producten hebt aangemeld voor het Vine programma en Amazon deze heeft goedgekeurd zoekt Amazon geschikte recensenten voor jouw producten. Wanneer deze gevonden zijn wordt er een order voor je aangemaakt zodat je de producten kunt versturen. Dit is vergelijkbaar met een FBA-zending. Je stuurt namelijk de zending naar een van de fulfillment centers en Amazon stuurt deze weer door naar de recensenten.

Amazon Vine is tegenwoordig gratis. Dit was niet het geval toen dit alleen beschikbaar was voor Vendor Central. Vendors moesten hier soms grote bedragen per product voor betalen van honderden euro’s wanneer er geen afspraken werden gemaakt met Vendor managers. De producten krijg je niet terug nadat ze beoordeeld zijn.

Wil je beginnen met Vine en kom je er niet helemaal uit? Laat ons je helpen en neem contact op of laat je Amazon marketing uitbesteden.

arrow_drop_up arrow_drop_down