Wat is de Amazon Buybox? - DGOC online kennisbank
Wat is de Amazon Buybox?

Wat is de Amazon Buybox?

De Buybox van Amazon is het gedeelte rechtsboven op een productpagina waar klanten rechtstreeks artikelen aan hun winkelwagentje kunnen toevoegen of meteen af kunnen rekenenen. Aangezien veel verkopers op Amazon hetzelfde product kunnen verkopen zullen ze moeten strijden om de Buybox te winnen. Wanneer je de enige verkoper van een product bent dan heb je eigenlijk altijd de Buybox als je aan de vereisten voldoet.

Het winnen van de Amazon Buybox betekent dat je bent gekozen door Amazon om in de Buybox te staan. Je hebt natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van je concurrentie wanneer je deze wint. Over het algemeen wint één aanbieding voor nieuwe producten en één aanbieding voor tweedehands producten de Buybox.

Een voorbeeld van de Amazon Buybox zie je hieronder:

Amazon Buybox voorbeeld

Hoe win je de Amazon Buybox?

Om in aanmerking te komen voor de Buy Box moet een verkoper voldoen aan een reeks prestatie gebaseerde vereisten zoals het percentage defecte bestellingen, de winkelervaring van klanten, tijd en ervaring op het Amazon-verkoopplatform en of je een professionele verkoper bent of niet. Over het algemeen is het geen probleem om in aanmerking te komen wanneer je geen slechte rating hebt, een professioneel abonnement hebt en je producten op tijd levert.

Als meerdere verkopers aan de deelnamevereisten voldoen dan vergelijkt Amazon deze verkopers op basis van statistieken zoals:

  • Prijzen
  • Beschikbaarheid
  • FBA/ Merchant fulfilled of verkocht door Amazon zelf
  • Klantenservice

Het gaat dus niet alleen maar om de laagste prijs om de Buybox te winnen. Amazon wil hun klanten de best mogelijke winkelervaring geven dus ze geven de best presterende accounts de voorkeur. Ook geven ze zichzelf vaker de voorkeur wanneer ze producten inkopen via een Amazon Vendor.

Als je wilt zorgen dat je de Buybox zoveel mogelijk wint zul je dus moeten voldoen aan de eisen en kun je beter met FBA werken. Ook is het belangrijk om scherpe prijzen te hanteren.

Heb je meer informatie of hulp nodig? Neem contact op of laat je Amazon activiteiten uitbesteden. Wij helpen je Amazon business graag op weg!

arrow_drop_up arrow_drop_down