Wat zijn Amazon lightning deals? ⚡ DGOC online kennisbank
Wat zijn Amazon lightning deals?

Wat zijn Amazon lightning deals? ⚡

Een ‘Lightning Deal’ of op de Duitse Amazon ‘Blitzangebote’ is een actie waarbij een beperkt aantal kortingen op een artikel wordt aangeboden voor een korte periode.

Lightning deals kun je overal op Amazon tegenkomen en je vindt ze ook terug op de deals pagina of prime day pagina. Deze deals zijn maar beperkt beschikbaar. Er is er maar één per klant totdat de promotieperiode voor de deal afloopt of alle deals zijn geclaimd. Lightning Deals zijn maar een aantal uur geldig dus klanten zullen snel moeten bestellen.

Wanneer er een Lightning-deal beschikbaar is zie je:

  • Het item uit de deal
  • Alle beschikbare variaties van het artikel (maten en/ of kleuren)
  • Het promotiekortingsbedrag en de uiteindelijke prijs (exclusief btw)
  • Een statusbalk met het percentage deals dat al is geclaimd
  • Een timer die laat zien hoelang de actie nog duurt
  • Een knop toevoegen aan het winkelwagentje met promotiekortingen

Hoe stel je een lightning deal in?

Ga via ‘advertising’ naar ‘deals’ zodat je op de deals-pagina terechtkomt. Je kunt je hier aanmelden voor verschillende lightning deals wanneer er producten voor geselecteerd zijn. Vendors kunnen altijd voor elk product lightning deals instellen. Bij sellers maakt Amazon een voorselectie voor welke producten aan de eisen voldoen.

Er moet bijvoorbeeld een minimale voorraad zijn en ook bepaald Amazon de kortingsprijzen. Je kunt de prijs alleen nog verder omlaag doen maar niet verder omhoog. Ook moet je een fee betalen voor de actie. De datums zijn ook al door Amazon bepaald. Dit is in principe niet erg omdat het algoritme dit bepaald.

Heb je nog meer hulp nodig? Laat ons je helpen en neem een kijkje op onze Amazon diensten pagina.

arrow_drop_up arrow_drop_down