Wat zijn Amazon storefronts? Platform Marketing Kennisbank
Wat zijn Amazon storefronts?

Wat zijn Amazon storefronts?

Meer dan driekwart van de Nederlanders shopt wel eens online. Daarom wil je als ondernemer ook op het wereldwijde web goed gevonden worden én je producten hier aan de man brengen. Een eigen webshop is dan een slimme en logische keuze, maar wist je dat je je online bereik heel eenvoudig enorm kunt vergroten? Dit doe je door een ‘virtuele winkelpui’ te huren bij e-commerce gigant Amazon: een Amazon Storefront.

Een persoonlijke winkelervaring

Amazon biedt mkb-ondernemers met Amazon Storefronts een eigen webshop binnen hun internationale verkoopkanaal. In een Amazon Storefront kun je jezelf, je bedrijf en natuurlijk je producten laten zien, aangevuld met verhalen, foto’s en video’s. Op die manier zet je je bedrijf, zoals de naam al zegt, in de etalage. Mooi meegenomen is bovendien, dat Amazon zelf ook actief aan de slag gaat met de promotie van verschillende Storefronts. Dit gebeurt aan de hand van thema’s, bijvoorbeeld door familiebedrijven in de spotlights te zetten. Door de ondernemer achter het bedrijf te laten zien, wil Amazon de winkelervaring voor de klant persoonlijker maken.

Zelf een Amazon Storefront huren

Een Amazon Storefront aanmaken is niet ingewikkeld. Wel moet je van tevoren je merk registreren via het Brand Registry programma van Amazon. Zodra je aanmelding is goedgekeurd, kun je je eigen Storefront openen. Een aantal voordelen van Amazon Storefront (onder andere):
  • Je kunt je specifiek op de Nederlandse markt richten, maar ook wereldwijd meer dan 300 miljoen actieve gebruikers bereiken.
  • Je webshop is terug te vinden op het grootste online verkoopkanaal.
  • Er worden geen concurrenten getoond in jouw Storefront met jouw producten.
  • Je krijgt een eigen URL die je ook buiten Amazon kunt gebruiken om je Storefront te promoten en traffic te genereren, bijvoorbeeld via campagnes op Google en Facebook.

Amazon-experts helpen je verder

Als mkb’er zie je nu ongetwijfeld de mogelijkheden die Amazon Storefronts je biedt. Lastiger is het vaak om hier ook concreet mee aan de slag te gaan. Je bent immers ondernemer en geen marketeer. Daarom staan de marketingspecialisten van De Groot Online Consultancy klaar om je hiermee te helpen. Bij DGOC hebben wij experts met jarenlange Amazon- en retailervaring in huis. Alle vragen die jij over Amazon Storefronts hebt, kun je bij hen kwijt. Nieuwsgierig naar hoe wij je precies kunnen helpen? Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en een advies op maat. Met de hulp van DGOC Online Marketing zet jij je onderneming letterlijk wereldwijd, online in de etalage!
arrow_drop_up arrow_drop_down