Wat is Alibaba? - DGOC Online Kennisbank
Wat is Alibaba?

Wat is Alibaba?

Alibaba is een Chinees bedrijf dat is opgericht in Hangzhou in 1999 door Jack Ma. Het is tegenwoordig een miljardenbedrijf waar je niet meer omheen kan. Alibaba wordt veel gebruikt in de e-commerce wereld om producten in te kopen. Je kunt het zien als een grote marktplaats net als Aliexpress. Alibaba is echter veel meer gefocust op grote aantallen en Aliexpress verzendt producten direct naar de consument. Beide behoren tot de Alibaba group, een beursgenoteerd bedrijf.

Jack Ma noemde het ‘Alibaba’ omdat de naam gemakkelijk in vrijwel elke taal kan worden uitgesproken, ook in het Chinees.

Wat zijn de voordelen van Alibaba?

  • Koop producten in tegen inkoopsprijzen: De meeste mensen die Alibaba voor het eerst gebruiken schrikken ervan om te zien hoe laag de prijzen zijn in vergelijking met in de winkels. Je kunt gemakkelijk hoge marges op je ingekochte producten zetten.
  • Een grote selectie van producten: Je zult misschien verbaasd zijn over de grote selectie van producten die beschikbaar zijn via Alibaba. Doordat het zo groot is kun je bijna altijd wel vinden wat je nodig hebt en soms zelfs een nichemarkt creëren.
  • Geen merkproducten: Je kunt je eigen merk en logo maken en deze op de producten van Alibaba laten zetten. Dit wordt ook wel private labelling genoemd.
  • Maak custom producten: Je kunt zelfs je eigen designs gebruiken om custom producten te maken die je vervolgens kunt verkopen.
  • Werk samen met fabrikanten: Op Alibaba werk je samen met fabrikanten en kun je daarmee sparren over de productie en eventuele verbeteringen door laten voeren.

Hoe werkt Alibaba?

Ten eerste is het belangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar wat je in wilt kopen. Het handigste is om een nichemarkt vooraf te vinden zodat je weet wat je zoekt. Dit kun je het beste doen door middel van een marktonderzoek. Als je van plan bent om op Bol of Amazon te gaan verkopen dan hebben wij twee erg interessante artikelen in deze kennisbank staan voor je:

In deze artikelen lees je tips over het vinden van een topproduct om te gaan verkopen. Wanneer je uiteindelijk een nichemarkt en een product in gedachte hebt dan is de kans groot dat deze op Alibaba te vinden is in meerdere soorten, maten en kleuren. Het is dan aan jou om hier het beste product in uit te zoeken naar prijs/ kwaliteit.

Het is altijd belangrijk om goede afspraken te maken met een leverancier op Alibaba. Zorg dat je goede afspraken maakt over de prijzen, levertijden, productietijden, de communicatie, MOQ en laat altijd eerst een sample opsturen.

Probeer altijd geverifieerde verkopers te vinden met goede reviews zodat je met een betrouwbare leverancier zakendoet. Alibaba kan een geweldige plek zijn om producten voor je webshop of marktplaats te kopen. De prijzen zijn goedkoop en als je goed oplet met je leverancier kunt je goede aanbiedingen en producten van goede kwaliteit krijgen.

Wanneer je meer informatie nodig hebt over private labelling of inkopen via Alibaba kun je altijd contact met ons opnemen zodat wij je verder kunnen adviseren!

arrow_drop_up arrow_drop_down