Wat is AliExpress? DGOC e-commerce kennisbank artikel
Wat is AliExpress?

Wat is AliExpress?

AliExpress is een online detailhandel uit China die onderdeel uitmaakt van de Alibaba Group. Op dit platform kun je allerlei producten tegen lage prijzen verkrijgen - vaak nog voordeliger dan bij Amazon of andere concurrenten. In de praktijk wordt AliExpress door veel dropshipping webshops gebruikt in combinatie met Shopify en Oberlo.

Voordelen van AliExpress

  1. Minimale start-up kosten: Een account bij AliExpress is gratis en het verdere gebruik ervan is ook kosteloos. In combinatie met Oberlo en Shopify kun je in no-time en vrijwel kosteloos een dropshipping webshop opzetten.
  2. Scherpe productprijzen: Door gebruik te maken van AliExpress kun je producten tegen veel lagere prijzen krijgen dan bij Amazon of lokale winkels in Nederland. Hierdoor zijn je winstmarges extra hoog!
  3. Een breed aanbod van producten: Je kunt producten uit bijna elke categorie verkrijgen. Hierdoor kun je een niche creëren die perfect past bij jouw webshop.
  4. Geen merkproducten: Doordat de meeste producten merkloos zijn, kun je producten onder je eigen merk en logo verkopen. Dit heet private labelling.
  5. Directe relatie met de fabrikant: Voor producten die je verkoopt, kies je zelf de fabrikant/leverancier uit. Op die manier kun je een relatie opbouwen en onderhandelen voor betere productie- en inkoopvoorwaarden. 
  6. Geen verzonken kosten: Met AliExpress ben je niks kwijt voor de voorraad en opslag van je producten. Jij koopt het product pas in zodra een klant een order plaatst op jouw webshop.

Hoe werkt AliExpress?

Om gebruik te maken van AliExpress kun je een gratis account aanmaken. Dit kan door je aan te melden met je e-mailadres of in te loggen via Google, Facebook of Instagram. Nadat je een account hebt kun je direct producten bestellen. Om AliExpress te gebruiken voor je dropshipping webshop kun je deze gemakkelijk koppelen aan je Oberlo account. Wanneer een klant een bestelling plaatst op jouw webshop hoef je vervolgens alleen deze bestelling te bevestigen via AliExpress.

Tips voor AliExpress

Wanneer je AliExpress account aan je webshop is gekoppeld kun je producten gaan verkopen. Maar voor je dit doet is het belangrijk dat je eerst marktonderzoek doet naar de producten die je wilt verkopen. Na het marktonderzoek weet je precies wat voor producten je gaat verkopen – je hebt jouw niche gevonden.

De volgende stap is dat je een ‘winnend’ product gaat verkopen. Besteed dan ook voldoende tijd aan de zoektocht naar een winnend product.

Zorg er altijd voor dat je duidelijke afspraken maakt met je leverancier op AliExpress. Op die manier kun je ervoor zorgen dat prijzen, levertijden en andere inkoopvoorwaarden in jouw voordeel zijn. Zo bouw je op den duur een relatie op met je leverancier waardoor je exclusieve deals kunt sluiten. Denk hierbij aan lagere prijzen, een product aanpassing of zelfs je eigen product label.

Wil jij ook een gaan werken met AliExpress? Laat het ons weten als je er niet uit komt. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen zodat wij je verder kunnen helpen!

arrow_drop_up arrow_drop_down