Wat is een webwinkel keurmerk?
arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is een webwinkel keurmerk?

Wat is een webwinkel keurmerk?

Een webwinkel keurmerk is een keurmerk dat je kan verdienen door je aan te melden bij een online keurmerk zoals bijvoorbeeld Thuiswinkel waarborg. Het doel van een keurmerk is je webwinkel wat meer betrouwbaar over te laten komen. Om een keurmerk te verdienen zul je je aan de richtlijnen moeten houden van het desbetreffende keurmerk. Meestal heeft dit te maken met een goede klantenservice en duidelijke privacy en algemene voorwaarden pagina’s die aan de regels voldoen.

In de meeste gevallen in je keurmerk ook gekoppeld aan een review pagina op de website van het keurmerk. Je klanten kunnen dan reacties achterlaten over je diensten of producten.

Welke webwinkel keurmerken zijn er?

Er zijn verschillende soorten webwinkel keurmerken waar je je kunt aanmelden in Nederland. Dit gaat eigenlijk altijd in de vorm van een abonnement. Je webshop moet aan bepaalde eisen voldoen als je zo’n keurmerk wil hebben. Vaak gaat dit ook in combinatie met een review widget en pagina. Over het algemeen geeft het de consument een bepaald gevoel van veiligheid als een winkel aangesloten is bij het netwerk van een keurmerk. Het is echter natuurlijk nog steeds niet 100% waterdicht omdat je zo’n keurmerk redelijk gemakkelijk krijgt.

De meest belangrijke keurmerken in Nederland zijn:

  • Thuiswinkel waarborg
  • Webshop keurmerk
  • Trusted shops
  • Webwinkel Keur
  • Qshops

Het is een goed idee om je aan te melden bij een van deze keurmerken wanneer je een eigen webshop hebt. Het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar welke het best bij je webshop past. Kom jij er nog steeds niet uit? Wij kunnen je altijd helpen wanneer je contact opneemt!

Wij houden van cookies