Wat is Magento? [ook bekend als Adobe Commerce]
Wat is Magento?

Wat is Magento?

Magento is een open source CMS (Content Management Systeem) voor webshops. Het is een systeem waarmee je een webshop tot in groot detail kunt bouwen en onderhouden. In de praktijk zie je dan ook dat de meeste gebruikers kiezen voor een Magento webshop vanwege de grote aanpassingsmogelijkheden. In dit artikel kom je te weten wat Magento precies is, wat de kosten zijn en wat de voordelen van dit platform zijn.

Wat is Magento precies?

Magento is een open source platform wat betekent dat je het gratis kunt gebruiken en verkrijgen. De software voor dit platform wordt gemaakt, ondersteund en ontwikkeld door een grote groep van gebruikers en ontwikkelaars. Op dit moment is Magento één van de meest populaire e-commerce platformen van de wereld. De kracht van Magento is de flexibiliteit van het open source systeem. Hierdoor kan je webshop door verschillende bedrijven of individuen worden aangepast, en kun je veel details naar jouw smaak veranderen.

Voor een Magento webshop heb je ook Magento hosting nodig. Hoewel Magento op zichzelf gratis is, kost Magento hosting helaas wel geld. Magento hosting is een vorm van webhosting – het huren van ruimte op een server waar je de bestanden van je webshop kunt opslaan. Zonder de ruimte op deze server zouden bezoekers je website niet kunnen bezoeken.

Wat zijn de kosten van Magento

De nieuwste versie van dit platform - Magento 2 - is gratis te downloaden. Maar zoals je weet, komt er meer bij kijken om gebruik te kunnen maken van dit platform. Zo heb je webhosting, extensies/plug-ins en templates nodig. Je kunt dit in principe zo duur maken als jij zelf wilt, maar veel gebruikers zijn jaarlijks al gauw meer dan €1.500 kwijt. Misschien schrik je van dit bedrag, maar inruil hiervoor kun je jouw webshop tot in ieder detail aanpassen. Iets wat niet kan bij de goedkopere alternatieven als Shopify of WooCommerce.

De voordelen van Magento

  1. Snelheid: Magento maakt gebruik van krachtige software waardoor je webshop altijd soepel en snel loopt.
  2. Aanpassingen tot in detail: Magento is volledig in te richten naar jouw smaak met talloze extensies en plug-ins. Op die manier kun je een webshop creëren die geheel uniek is.
  3. SEO vriendelijk: Magento biedt veel ondersteuning om SEO te verbeteren. SEO is zoekmachineoptimalisatie – hiermee wordt je website sneller gevonden op Google.
  4. Een grote community: bij de Magento community van bijna 400.000 leden kun je altijd terecht voor advies, FAQ, documenten of andere benodigdheden voor je webshop
  5. Ruimte voor groei: bij Magento kun je in principe zoveel uitbesteden als jezelf wilt. Op die manier is er altijd voldoende ruimte voor je webshop om te groeien!

Wil je meer weten over Magento, of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op voor extra hulp!

arrow_drop_up arrow_drop_down