Wat is Oberlo? [en kun je het nog inzetten]
Wat is Oberlo?

Wat is Oberlo?

Oberlo is een dochterbedrijf van Shopify en werkt als een plug-in voor jouw Shopify webshop. Met deze plug-in kun je vrijwel zonder handmatige handelingen producten van Oberlo of AliExpress toevoegen aan je dropshipping webshop. Je bespaart zo een hoop tijd.

Hoe werkt Oberlo precies?

Oberlo is een platform waar je in contact kan komen met duizenden leveranciers en fabrikanten. Je kunt kiezen uit Oberlo verified suppliers of leveranciers van AliExpress. De plug-in zorgt er vervolgens voor dat je nieuwe producten met één klik kunt toevoegen en orders kunt verwerken. Het is dus de perfecte manier om je dropshipping webshop te automatiseren.

Om producten te importeren zoek je het product op in de catalogus bij Oberlo. Vervolgens kies je het model of de variant die je wilt en klik je op “Add to Importlist”. Je kunt nu op Oberlo bij ‘importlist’ alle details van het product dat je gaat verkopen aanpassen. Denk hierbij aan de naam, de verkoopprijs en de productbeschrijving. Als je producten van AliExpress wilt toevoegen werkt dit hetzelfde, alleen doe je dit direct via de website van AliExpress.

Je hebt je eerste bestelling binnen – wat nu? Je gaat naar je Shopify store en klikt op ‘manage orders’. Hier vind je de lijst van producten die klanten hebben besteld. De orders die hier staan kun je nu met één klik op de knop bestellen en betalen. Zorg er wel voor dat je controleert of alle klantgegevens kloppen. Het zou zonde zijn als je bestelling niet geleverd wordt door bijvoorbeeld een typefout in het adres.

De voordelen van Oberlo

    Het is kosteloos: In tegenstelling tot concurrenten als Dropified betaal je niets voor Oberlo. Het ‘Exporer’ plan is volledig gratis en zonder trial-periode.

    Automatische orderverwerking: De bestellingen die geplaatst zijn, kun je met één klik op de knop verwerken.

    Groot productaanbod: Oberlo biedt zelf een grote selectie van fabrikanten en leveranciers aan. Ook kun je alle producten van AliExpress direct importeren naar je webshop.

    Perfecte aansluiting: Omdat Oberlo een dochterbedrijf is van Shopify sluit alles naadloos aan op je Shopify webshop.

Wat kost Oberlo?

Op dit moment kun je kiezen tussen twee verschillende prijsplannen: het ‘Explorer’ plan dat gratis is en het ‘Boss’ plan dat $29,90 (ongeveer €25,00) per maand kost.

Het gratis ‘Explorer’ plan heeft onbeperkte orders per maand en een totaal productlimiet van 500 producten. Je hebt helaas niet de mogelijkheid om ‘bulk orders’ te bestellen wat betekent dat je elke order los van elkaar moet bevestigen. Ook kun je niet gebruikmaken van shipment tracking.

Het betaalde ‘Boss’ plan heeft onbeperkte orders per maand en een totale productlimiet van 30.000 producten. Daarnaast heeft het enkele extra functies als shipment tracking, bulk orders en de mogelijkheid om meerdere staff accounts te beheren. 

Als je begint met dropshippen raden we je aan om voor het gratis ‘Explorer’ plan te gaan. Het biedt alles wat je nodig hebt als beginner: onbeperkte orders per maand, automatische orderverwerking, product synchronisatie en een gebruiksvriendelijke interface.

Heb je meer hulp nodig met Oberlo? Neem dan gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen met je e-commerce vragen en problemen!

arrow_drop_up arrow_drop_down