Wat is Shopify? DGOC E-commerce kennisbank
Wat is Shopify?

Wat is Shopify?

Shopify is een CMS (Content Management Systeem) speciaal gemaakt voor e-commerce. Het is een makkelijk te leren systeem waar je gemakkelijk je eerste webshop mee kunt bouwen. Het wordt in de praktijk ook erg veel gebruik voor dropshipping webshops in combinatie met AliExpress. Dit kun je overigens via Oberlo relatief makkelijk en snel koppelen.

Wat is Shopify precies?

In tegenstelling tot veel andere e-commerceplatforms functioneert Shopify als SaaS (Software as a Service). Het hele systeem werkt dus volledig in de cloud en je hoeft dus niks op je laptop of desktop op te slaan. Het is zo compleet dat de volledige basis van wat je nodig hebt allemaal is geïmplementeerd zoals de server, betalingsmogelijkheden en updates. Je kunt binnen  

Bovendien zorgt het platform voor het opzetten van de technische aspecten van uw winkel, inclusief de server, betalingsgateways, updates, enz. Alles wat je nog toe zou willen voegen kun je zo downloaden in de Shopify app store. Je hoeft dus alleen je webshop te personaliseren, producten en content toe te voegen en je website promoten.

Wat zijn kost Shopify?

Na de gratis proefperiode van 14 dagen kun je voor drie soorten abonnementen kiezen:

  • Basic Shopify: Dit kost $29,00 per maand en is het eenvoudigste abonnement. Hiermee kun je onbeperkt producten en categorieën maken.
  • Shopify: Dit kost $79,00 per maand en naast de functies in het basisabonnement kun je professionele rapporten maken, meer gebruikers toevoegen en je website in meerdere talen bouwen.
  • Advanced Shopify: Dit kost $299,00 per maand en is gemaakt voor grote bedrijven. Als je verschillende externe leveranciers hebt, kun je met dit plan automatisch de verzendkosten voor elke leverancier berekenen. Je hebt ook geavanceerde rapporten tot je beschikking nog je kunt nog meer gebruikers toevoegen.

Bovendien wordt er een vergoeding gevraagd voor elke transactie in je webshop. Dit is ook weer afhankelijk van je abonnement.

Voordelen van Shopify

  • Goede en snelle klantenservice: Shopify doet veel moeite om je snel en goed te helpen bij problemen. Dit is echt een vele betere service dan bijvoorbeeld Google of Facebook heeft. Die gebruiken namelijk meestal mensen van Teleperformance. Bij Shopify wordt je direct goed geholpen. Er is ook een Shopify Academy, een platform met gratis cursussen om je te helpen met je webshop.
  • Makkelijk te gebruiken: Als je een beetje creatief bent is shopify extreem makkelijk te gebruiken en het menu van Shopify is zo ontworpen dat iedereen zijn online winkel binnen een half uur kan opzetten.
  • Hosting is inbegrepen: Het abonnement bevat ook al gelijk de hosting. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de laadsnelheid van je winkel.
  • Statistieken: Je kunt binnen Shopify de statistieken van je Webshop bekijken en deze vervolgens gebruiken om je webshop nog meer te optimaliseren.
  • Success stories: Er zijn veel success stories die je op internet terug kunt vinden. Het is niet voor niks zo’n immens populair platform geworden. Bekijk hier voorbeelden van 50 inspirerende Shopify-webshops.
  • Gratis thema's: Er zijn gratis thema’s te downloaden voor je webshop. Er zijn overigens ook een groot aantal professioneel gemaakte thema’s die je relatief goedkoop kunt komen en meteen kunt implementeren.

 

Wil jij ook een Shopify webshop bouwen? Laat het ons weten als je er niet uit komt! Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.

arrow_drop_up arrow_drop_down