Wat is Wix? DGOC Online kennisbank
Wat is Wix?

Wat is Wix?

Wix is een platform voor webdesign gebaseerd op een cloud systeem. Het is een Israëlisch bedrijf opgericht in 2006. Wix is zeker een van de beste en meest bekende platformen voor het bouwen van websites in de branche. Wix staat vooral bekend om het gebruiksgemak en de vele geïntegreerde opties. Het is zelf voor iemand die nog nooit een website heeft gebouwd relatief makkelijk  om een website te bouwen op het platform van Wix.

Wat kost Wix?

Als het op prijzen aankomt is Wix prima. Je kunt zeker de bodemprijs van GRATIS niet verslaan, maar premium-abonnementen kunnen duur worden voor degenen die bijvoorbeeld e-commercefunctionaliteit of marketingplug-ins willen toevoegen. Wix is niet altijd het meest concurrerend qua kosten, maar het kost nog steeds slechts een paar euro per maand voor het meest elementaire abonnement. Bovendien kun je gratis beginnen met ontwerpen met Wix! Ze hebben 4 pakketen voor normale websites en 3 pakketen voor e-commerce webshops. Het goedkoopste kost 4,50 per maand en de duurste kost 35 euro per maand. Het ligt er dus helemaal aan hoe intensief je je website gebruikt hoe duur het is. Je betaald voor meer brandbreedte, opslagruimte, domeinen, apps, analytics en online betalingen.

Wix vergeleken met de competitite?

Wix is een erg populair platform tegenwoordig. Vroeger was het niet zo top maar er is de laatste jaren erg veel verbeterd. Het platform houdt zijn mannetje tussen directe competitie van Weebly, Squarespace en WordPress.com. Elk platform heeft echter hun eigen sterktes en zwaktes en je zult hier dieper in moeten duiken als je echt wilt weten welk platform het beste voor jou is.

Ontwerp en maatwerk

Wix is een snel te starten platform voor het bouwen van sites. Je kunt je binnen enkele seconden aanmelden via Gmail of Facebook en een thema kiezen. Iets wat erg aantrekkelijk is aan Wix in vergelijking met andere sitebouwers, is niet alleen het aantal beschikbare thema's, maar ook hoe ze zijn georganiseerd. Wix biedt branchespecifieke sjablooncategorieën, dus of je nu een makelaar, muzikant of eigenaar van een bed & breakfast bent, je vindt snel een ontwerp dat bij jouw merk past.

E-commerce

De e-commercefuncties vrij eenvoudig: winkelwagentjes, meerdere betalingsgateways en tools om verzendopties en belastingregels te beheren. Als je serieus een online bedrijf wilt laten groeien en van plan bent honderden of duizenden producten weer te geven en verwacht dat het een groot succes wordt zou Wix niet per se onze eerste keuze zijn. Bijvoorbeeld Shopify (wat ook een makkelijk systeem voor beginners is) of WooCommerce richten zicht 100% op e-commerce en dit zou misschien een betere optie zijn. Maar de optie is er natuurlijk wel gewoon bij Wix en uiteraard werkt het ook gewoon prima. Mocht je bijvoorbeeld een paar producten verkopen maar is dit niet je core business dan kun je via Wix gemakkelijk een webshop toevoegen en makkelijk en snel via hun systeem producten en betalingsmogelijkheden toe voegen.

Bloggen

Kun je Wix gebruiken om een blog te starten? Absoluut! Bloggen is slechts een van de vele beschikbare sjablooncategorieën. Food Blog, Fashion Blog, Business Blog - noem je blog-niche, en Wix heeft waarschijnlijk een kant-en-klaar ontwerp voor je klaarliggen.

Wil jij je eigen Wix website en daar niks zelf voor doen? Wij kunnen je natuurlijk ook helpen met het bouwen en ontwerpen van je Wix website! Je kunt altijd even contact opnemen.

arrow_drop_up arrow_drop_down