Wat is WooCommerce?
Wat is WooCommerce?

Wat is WooCommerce?

Woocommerce is een plugin voor WordPress zodat je je eigen webshop kan beginnen. Het is een gratis te downloaden plugin voor WordPress gebruikers zodat je WordPress website in een webshop veranderd kan worden. Woocommerce is gratis te downloaden voor WordPress gebruikers.

Wat doet WooCommerce voor je website?

WooCommerce zorgt ervoor dat je website de standaard webshop functionaliteit heeft. Het is zo gemaakt dat het opstarten van een webshop je zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Het bestaat uit een stappenplan nadat je de plugin hebt geïnstalleerd. De setup wizard zal je snel door de stappen heen leiden zodat je snel met je webshop kan beginnen.

Het is vooral heel erg populair omdat het een gratis plugin is voor WordPress. WordPress is een van de meeste gebruikte websitesystemen ter wereld. Het is een flexibel platform met veel opties. Je kunt heel gemakkelijk extra functionaliteiten toevoegen met bepaalde add-ons. Er bestaan duizenden downloadbare plugins voor WooCommerce om je webshop helemaal aan jouw wensen aan te passen.

Er zijn talloze WooCommerce designs en templates die je kunt kiezen voor jouw webshop. En de combinatie met WordPress zorgt ervoor dat je ook alle Wordpress plugins kunt gebruiken zodat je je website volledig kan optimaliseren voor hoe jij hem wil gebruiken. Je kunt ook gemakkelijk betaalservices toevoegen zodat je bijvoorbeeld via Mollie kunt betalen via een integratie.

Wat heb je nodig voor een WooCommerce store en hoe werkt het?

Het enige wat je nodig hebt voor je WooCommerce store is een WordPress hosting account, een domeinnaam en een SSL-certificaat. Het is niet gratis om dit te krijgen maar dit betaal je eigenlijk altijd wanneer je een website hebt. Je zult dus een abonnement moeten afsluiten bij WordPress voor webhosting en je moet een domein en SSL-certificaat kopen. Hoe duur je het maakt ligt aan het type abonnement dat je afsluit.

Wanneer je dit allemaal geregeld hebt kun je de plugin van WooCommerce gratis downloaden en starten met je webshop. Nadat je deze gedownload en geïnstalleerd hebt dan kun je de stappen doorlopen en alle instellingen goed zetten zoals de betalingsmogelijkheden en je verzendkosten. Vervolgens kun je je producten online gaan zetten en beginnen met verkopen. Het wordt je erg makkelijk gemaakt om je producten toe te voegen. Je kunt een titel, beschrijving en foto’s toevoegen. Vervolgens kun je je thema instellen en de extra add-ons toevoegen. Wanneer je met WooCommerce begint wijst het zichzelf eigenlijk allemaal uit.

Wanneer je er niet helemaal uitkomt kun je altijd even contact opnemen met ons en dan helpen wij je graag verder!

 

arrow_drop_up arrow_drop_down