Wat zijn de grootste webwinkels van Nederland?
Wat zijn de grootste webwinkels van Nederland?

Wat zijn de grootste webwinkels van Nederland?

Heb je een eigen webwinkel? Dan is het goed om in de gaten te houden wat de grote spelers op het gebied van e-commerce doen. Deze webwinkels bepalen namelijk de richting van de e-commerce-industrie en hebben een grote invloed op de verwachtingen van online consumenten. Sinds bol.com gratis verzending geeft vanaf €20,-, verwachten consumenten dit ook bij andere webwinkels. En de 'alles-voor-een-glimlach-mentaliteit' van Coolblue zorgt ervoor dat consumenten ook bij andere webwinkels de beste service verwachten. Daarom in dit artikel een overzicht van de vijf grootste webwinkels van Nederland. 

Dit zijn de 5 grootste webwinkels van Nederland

1. Bol.com

Bol.com begon als een online verkoper van boeken en cd's. Maar tegenwoordig is deze webshop een echte one-stop-shop. Je kunt er alles kopen, van games tot toiletartikelen en van babyproducten tot elektronica. De meeste producten worden binnen 24 uur bezorgd en vanaf €20,- betaal je geen verzendkosten. Heb je snel een product nodig? Wanneer je voor 12 uur bestelt, kun je het product vaak dezelfde dag nog ophalen bij een bol.com servicepunt. Voor €10,- per jaar kun je Select-lid worden. Dan kun je producten die je voor 12 uur hebt besteld zelfs nog dezelfde dag thuis laten bezorgen. 

2. Coolblue

De webwinkel Coolblue verkoopt consumentenelektronica, speelgoed, witgoed en fitnessartikelen. Coolblue probeert zich te onderscheiden van andere (web)winkels door veel aandacht te besteden aan een goede service. Ook worden (zware) apparaten altijd de trap opgetild en aangesloten. Bovendien worden oude producten opgehaald wanneer je dit wenst. Gewone bezorging is altijd gratis. Voor bezorging op dezelfde dag betaal je €4,95 aan verzendkosten. 

3. Zalando

Zalando is bekend geworden als een online schoenenwinkel, maar verkoopt tegenwoordig allerlei kleding, schoenen, accessoires en beauty-producten voor vrouwen, mannen en kinderen. Producten hebben een levering van 1-4 werkdagen. Standaard levering en retourzending is gratis. Bij express-levering geldt: voor 15:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. Express-levering kost €9,95.

4. Wehkamp

Wehkamp bestond, in tegenstelling tot bovengenoemde webwinkels, al vóór het internet was uitgevonden. In 1952 begon dit bedrijf als postorderbedrijf. Mensen kregen een dik magazine thuisgestuurd waarin alle producten stonden die Wehkamp verkocht. Via een voice-responsesysteem kon je 24 uur per dag bestellingen plaatsen via de telefoon. Inmiddels verkoopt Wehkamp online dames- en herenkleding, babykleding en babyproducten, huis- tuin en keukenproducten, elektronica, speelgoed, games en meer. Voor de meeste producten geldt: vandaag besteld, morgen in huis. Bezorgkosten zijn gratis vanaf €20,-

5. Albert Heijn Online

In de online winkel van de Albert Heijn kun je (bijna) alle producten kopen die je ook in de gewone supermarkt kunt kopen. Denk aan: eten, drinken, schoonmaakartikelen, toiletartikelen, etc. Daarnaast verkopen ze online ook producten van Gall&Gall en Etos. Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig een online winkel, maar de Albert Heijn is daarvan veruit de populairste. Albert Heijn bezorgt je producten vanaf een bestelling van €50,-. Hiervoor vragen ze wel bezorgkosten tussen de €3,95 en €12,95, afhankelijk van het bezorgmoment. 

Wat kun je leren van de vijf grootste webwinkels van Nederland?

Natuurlijk is het als kleinere webwinkel met een kleiner budget, moeilijk om te concurreren met deze grote webwinkels. Toch is het belangrijk om te beseffen welke service deze webwinkels bieden. Is het voor jou bijvoorbeeld mogelijk om binnen één werkdag je producten te versturen? Of kun je pas vanaf €50,- gratis verzending bieden? Wees hierover heel duidelijk naar jouw klant. En laat zien aan online consumenten waarin jij je wél onderscheidt. Waarom moet de consument toch voor jou kiezen?  

Wil je groeien met jouw webwinkel?

Groeien met een webwinkel vraagt veel kennis op het gebied van e-commerce, SEO, contentmarketing en meer. Wij hebben deze kennis in huis en helpen je graag om jouw webwinkel te laten groeien. Lijkt dit je wat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  

Meer lezen over e-commerce?

Wil je meer weten over e-commerce? Lees dan ook de artikelen: 'Hoe begin je met e-commerce?', 'Hoe werkt e-commerce logistiek?' en 'Wat zijn de kosten van een webwinkel?'.

arrow_drop_up arrow_drop_down