Wat zijn e-commerce bedrijven? E-commerce Kennisbank
Wat zijn e-commerce bedrijven?

Wat zijn e-commerce bedrijven?

E-commerce bedrijven zijn bedrijven die handel drijven via internet. Dat is tegenwoordig niet meer voorbehouden aan alleen webshops als Bol.com en Wehkamp. Een ZZP’er die online zijn betaalde diensten aanbiedt is ook volwaardig een e-commerce bedrijf.

Webshop vs. Diensten

Voorheen dacht je bij e-commerce waarschijnlijk alleen aan webshops en bedrijven als Bol.com en Wehkamp. Echter, het internet is zo belangrijk geworden dat geen enkele ondernemer hier meer onderuit kan. In dat opzicht is iedere ondernemer met een website en producten en diensten een e-commerce ondernemer.

Voorbeelden van e-commerce bedrijven

Bol.com en Wehkamp zijn grootste spelers als het gaat om e-commerce. Maar dit zijn niet de enige bedrijven die aan e-commerce doen. Zo is Ikea de laatste jaren ook bezig om online haar producten aan te bieden en ontwikkelt de Zweedse meubelgigant zich tot een echt e-commerce bedrijf. Ook deze bedrijven zijn actief als e-commerce bedrijf:
  • De Bijenkorf
  • Airbnb
  • Dollar Shave Club
  • nl
Dit zijn slechts enkele grote voorbeelden. Er zijn ook veel ondernemers die hun diensten steeds meer online gaan aanbieden en waarbij een groot deel van hun marketing zich online afspeelt. Hetzij via social media,  hetzij via e-mailmarketing.

Verschillende onderdelen binnen e-commerce

E-commerce kent verschillende onderdelen. Het is niet zo dat je met een webshop de term e-commerce te pakken hebt. E-commerce is de paraplu waar alles onder hangt als het gaat om online marketing. Wat hangt er onder die paraplu? Alles wat je online verspreid en  deelt is onderdeel van e-commerce.

Succes met e-commerce

In mijn boek succes met e-commerce komen onder andere deze onderdelen aan bod. Verschillende e-commerce ondernemers en experts komen aan het woord om hun ervaring en expertise met jou te delen. Wil jij jouw bedrijf ook als e-commerce bedrijf op de online kaart zetten, ga dan vandaag nog aan de slag met een gedegen strategie.
arrow_drop_up arrow_drop_down