Wat zijn Payment Service Providers? 💰 DGOC Kennisbank
Wat zijn Payment Service Providers?

Wat zijn Payment Service Providers? 💰

Payment Service Providers helpen jou met je webshop om verschillende betalingsmogelijkheden te kunnen gebruiken. De meest gebruikte betalingsopties in Nederland zijn iDeal, achteraf betalen (Klarna of Afterpay) en in mindere mate creditcard of PayPal. Bancontact of Sofort is ook weer handig om te te voegen zodat je klanten in België en Duitsland beter kunt helpen.

Hoe werken Payment Service Providers? ðŸ’³

Een Payment Service Provider die regelt een compleet betaalpakket met alle mogelijke opties. In ruil daarvoor wordt meestal een fee gevraagd per transactie.

Je hebt zo’n Payment Service Provider dus alleen nodig als je betalingen via je webshop wilt ontvangen. Zonder Payment Service Provider is dit bijna niet te doen. Doe dus goed research naar welke keuze het beste bij jou past. In het geval je gebruik maakt van bijvoorbeeld Shopify dan zit er al een Payment Service Provider in de software en in je account maar deze kun je altijd switchen. Het is meestal gemakkelijk om via een plug-in de betalingsmogelijkheden in je website te zetten.

 

Welke opties zijn er allemaal?

We gaan niet alle Payment Service Providers bespreken natuurlijk want dit zijn er veel te veel maar een aatal bekende en aan te raden partijen zijn:

  • Adyen
  • Buckaroo
  • Mollie
  • Icepay

Adyen

Adyen is erg populair voor internationale bedrijven die veel in het buitenland actief zijn. Adyen biedt namelijk 227 betaalmethodes aan in 4 verschillende continenten! Ze zijn in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Europa actief. Je betaalt echter voor een iDeal transactie wel €0,45. Dit is relatief duur in vergelijking met bijvoorbeeld Mollie.

Mollie

Mollie is het goedkoopste per iDeal transactie. Je betaalt namelijk maar €0,29 per transactie. Op dit moment is Mollie waarschijnlijk de beste keuze over het algemeen als je kijkt naar de prijs en kwaliteit van service. Ze kunnen zo goed als alle betalingsmogelijkheden voor je realiseren en het is erg gemakkelijk en snel te implementeren.

Buckaroo

Buckaroo is een Nederlands bedrijf uit Utrecht dat al sinds 2005 in deze markt actief is. Ze zijn vaker als beste provider van Nederland verkozen en zijn in het verleden vaak innoverend geweest. Ze bieden ook nationale en internationale betalingsmogelijkheden aan. Automatische betalingsherinneringen worden via SMS verstuurd en talloze andere opties.

Icepay â„️

Icepay is net als voorgaande providers een collecterende Payment Service Provider. Ook hier zijn weer veel nationale en internationale betalingsmogelijkheden beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om Alipay en WeChat Pay toe te voegen wat de meest gebruikte opties in China zijn. Een iDeal transactie kost €0,35.

arrow_drop_up arrow_drop_down