Welke e-commerce boeken zijn er? Dit is onze top 5
Welke e-commerce boeken zijn er?

Welke e-commerce boeken zijn er?

Wil je meer informatie over de manier waarop jij jouw webwinkel tot een succes kunt maken? Naast dat er online veel informatie over dit onderwerp te vinden is, zijn er ook veel boeken geschreven waarin uitvoerig wordt ingegaan op verschillende onderwerpen op het gebied van e-commerce. Hieronder bespreken wij onze 5 favoriete e-commerce boeken.

Onze top 5 e-commerce boeken voor beginners en experts

1. Succes met e-commerce - Marc de Groot

Prijs: €14,95
Voor wie: van beginners tot gevorderden

Noem het de roze bril, maar dit boek staat voor ons met stip op nummer 1. Het boek is geschreven door Marc de Groot, de oprichter van DGOC Online Marketing. 'Succes met e-commerce' is een handboek voor iedereen die minder wil uitgeven aan online marketing en toch meer wil verdienen met zijn of haar webwinkel. Onderwerpen die besproken worden zijn onder meer: zoekmachine-optimalisatie, zoekmachine adverteren, contentmarketing, web analytics, socialmedia-marketing, video-marketing en e-mailmarketing.

2. Meer omzet met je webshop - Jurjen Jongejan

Prijs: €25,99
Voor wie: gevorderden

Het onderwerp van dit boek is conversie-optimalisatie. In het boek gaat de auteur in op de belangrijkste factoren die van invloed zijn op je conversie. Want, zo stelt hij, je hebt er niks aan om bezoekers naar je website te trekken als ze vervolgens nooit tot een aankoop overgaan. Door de zogenaamde 'conversiekillers' aan te pakken, zorg je ervoor dat je geen enkele verkoop misloopt. 

3. Een eigen webwinkel voor dummies - Robert Vlug

Prijs: €11,99
Voor wie: beginners

Begin je net met het opzetten van jouw eigen webwinkel? Dan is dit boek zeker een aanrader! Het boek geeft duidelijke uitleg voor absolute beginners. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: productkeuze, leveranciers, webwinkel software, het inrichten van je website, betaalmethodes, productpresentatie, online marketing, zoekmachine marketing, logistiek en administratie. 

4. Online marketing expert in één week - Jeroen Bertrams

Prijs: €17,50
Voor wie: beginners

Heb je niet veel tijd, maar wil je toch de basis van online marketing beheersen? Lees dan dit boek. Jeroen Bertrams leert je in één week de basis van bijna alle facetten van online marketing. Ook een goed startpunt voor beginners die later verder de diepte in willen duiken. Dit boek bespreekt maar liefst 20 vormen van online marketing: van zoekmachine-marketing tot affiliate marketing en sociale media marketing. 

5. Don't make me think - Steve Krug

Prijs: €16,50
Voor wie: gevorderden en experts

Dit boek gaat niet specifiek over webwinkels, maar is toch onmisbaar als je je eigen webwinkel hebt. Het super populaire boek wordt ook wel de 'usability-bijbel' genoemd. Het gaat dan ook over de manier waarop je jouw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk inricht. 'Don't Make Me Think' helpt je om je in de gebruiker van jouw website te verplaatsen en je website vanuit de ogen van jouw klant te bekijken.

Profiteren van de kennis van experts?

Laat jij de online marketing van jouw webwinkel liever over aan experts? Dat kan natuurlijk ook! Wij hebben de nodige kennis in huis om van jouw webwinkel een absoluut succes te maken! Neem contact met ons op, dan kijken we samen wat er mogelijk is. 

Liever online verder lezen?

In onze kennisbank vind je meerdere artikelen over e-commerce en online marketing, waaronder 'Hoe begin je met e-commerce?', 'Hoe kun je de checkout optimaliseren?' en 'Welke niches in de e-commerce werken goed?'

arrow_drop_up arrow_drop_down