Welke webwinkel keurmerken zijn er?
arrow_drop_up arrow_drop_down
Welke webwinkel keurmerken zijn er?

Welke webwinkel keurmerken zijn er?

Er zijn verschillende soorten webwinkel keurmerken waar je je kunt aanmelden in Nederland. Dit gaat eigenlijk altijd in de vorm van een abonnement. Je webshop moet aan bepaalde eisen voldoen als je zo’n keurmerk wil hebben. Vaak gaat dit ook in combinatie met een review widget en pagina. Over het algemeen geeft het de consument een bepaald gevoel van veiligheid als een winkel aangesloten is bij het netwerk van een keurmerk. Het is echter natuurlijk nog steeds niet 100% waterdicht omdat je zo’n keurmerk vaak redelijk gemakkelijk krijgt.

De meest belangrijke keurmerken in Nederland zijn:

  • Thuiswinkel waarborg
  • Webshop keurmerk
  • Trusted shops
  • Webwinkel Keur
  • Qshops

 

Trusted shops

Trusted shops is een Duits bedrijf en heeft ongeveer 30.000 webshops aangesloten. Klanten hebben een speciale kopersbescherming tot 2500,00 in wel 12 landen. Het grote voordeel van Trusted shops is dat het internationaal is. De reviews dus ook op hun platform! Het is echter wel een duur keurmerk en je betaald er minimaal 1428,00 per jaar.

Trusted shops

Thuiswinkel waarborg

Bol.com en Coolblue als aangesloten webshops? Thuiswinkel waarborg heeft het. Het is een van de bekendste keurmerken van Nederland en hebben 2200 leden. Ze toetsen streng op de regelgeving, veiligheid en financiële stabiliteit van een webshop voordat ze een keurmerk aan een webshop of website toekennen. Wij zijn ook aangesloten bij Thuiswinkel! Je hebt bij thuiswinkel ook de mogelijkheid om Kiyoh reviews toe te voegen. Lees hier meer over Kiyoh reviews. Thuiswinkel waarborg geeft je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een blog op hun website te plaatsen. Lees hier ook het korte interview met Marc op de website van Thuiswinkel. Thuiswinkel waarborg is echter niet de goedkoopste optie en de prijs verscheelt per website.

Thuiswinkel waarborg

Webshop keurmerk

Webshop keurmerk heeft 6500 webshops in Nederland aangesloten bij hun platform. Voor maar 16,25 per maand kun jij het webshop keurmerk logo op jouw website gebruiken. Je kunt ook hun review systeem gebruiken. Het is een goed keurmerk en niet te duur. Het is echter verder wel beperkt en het is dus eigenlijk ook niet meer dan een keurmerk plus review systeem.

Webshop keurmerk

Webwinkel keur

Webwinkel keur is vergelijkbaar met Webshop keurmerk en heeft 3 pakketten beschikbaar. De goedkoopste krijg je al voor maar 8,95 per maand en de duurste kost 19,95. Het verschil zit zich vooral in het aantal automatische review verzoeken per maand. Het is dus een erg goedkope optie en het is het zeker waard om je hier aan te melden. Zeker voor beginnende webshops.

Webwinkel keur

Qshops

Qshops is wat minder bekend maar heeft alsnog 2800 webshops in Nederland aangesloten. Het is ook net als de rest een keurmerk met certificaat en een review systeem. Je kunt het 30 dagen lang gratis uitproberen. Zeker de moeite waard als je net je webshop opstart. De goedkoopste optie kost 24 euro per maand.

Qshops

Wij houden van cookies