Welke webwinkelsoftware moet ik gebruiken? 4 opties
Welke webwinkelsoftware moet ik gebruiken?

Welke webwinkelsoftware moet ik gebruiken?

Wil jij een webwinkel starten? Dan kun je ervoor kiezen om speciaal voor jouw webwinkel een CMS-systeem te laten bouwen. Maar de kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Afhankelijk van je wensen en het uurloon van de webbouwer, kan dit tot in de duizenden euro's lopen. En vaak is het niet nodig. Er bestaat namelijk ook kant-en-klare webwinkelsoftware, die voor de meeste webwinkels voldoende functionaliteiten biedt. Maar welke webwinkelsoftware moet je gebruiken voor jouw webwinkel?

Webwinkelsoftware gebruiken die past bij jouw webwinkel

De eerste tip die wij kunnen geven is: gebruik de webwinkelsoftware die past bij jouw webwinkel. Welke software het meest geschikt is, verschilt namelijk per niche, doelstelling en strategie. In dit artikel een overzicht van vier voorbeelden van populaire webwinkelsoftware. 

1. JouwWeb: de beste gratis webwinkelsoftware

Wil je een webwinkel starten, maar heb je maar een klein budget? Goed nieuws! Er zijn gratis webwinkelsystemen beschikbaar. Maar niet alle gratis webwinkelsoftware bevatten de benodigde functionaliteiten. Een goede optie als je geen of weinig budget hebt, is JouwWeb

Bij deze software zijn koppelingen mogelijk met alle bekende betaal- en verzendmethodes en de nodige marketingkanalen. Bovendien is de software overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Blijkt je webwinkel succesvol en wil je meer producten kunnen verkopen en meer functionaliteiten hebben? Ook de uitbreidingsmogelijkheden zijn relatief goedkoop. Het pro-pakket kost €8 per maand en het businesspakket €16 per maand. 

2. Lightspeed: voor webwinkeleigenaars met grote plannen

Heb jij grote plannen met jouw webwinkel en ben je bereid om te investeren in jouw webwinkel? Maar heb je weinig technische kennis en ervaring? Dan is Lightspeed de webwinkelsoftware voor jou! 

Met Lightspeed heb je één plek voor je voorraadbeheer, verkooprapportages, klantgegevens, marketing en meer. De software is uitgebreid qua functionaliteiten en toch eenvoudig in gebruik. Webwinkels die met deze software gemaakt zijn, zitten qua SEO vaak goed in elkaar. Wel heb je voor deze software een groter budget nodig. De software is beschikbaar vanaf €128 per maand. Uitbreidingsmogelijkheden kosten €186 per maand (voor 'advanced') of €268 per maand (voor 'professional'). 

3. Shopify: de webwinkelsoftware voor internationale verkopers

Wil jij jouw producten ook buiten Nederland verkopen? Dan is Shopify de juiste software voor jou. Met Basic Shopify kun je al vanaf $29 per maand (ongeveer €25) je producten wereldwijd verkopen. 

Bij andere softwarepakketten, zoals Lightspeed, kan dit pas bij de uitgebreidere pakketten, waarvoor je veel meer betaalt. De software is eenvoudig in gebruik, ook als je weinig technische kennis hebt. De uitbreidingsmogelijkheden zijn wat hoger geprijsd: voor Shopify betaal je $79 per maand (ongeveer €70,-) en voor Advanced Shopify betaal je $299 per maand (ongeveer €270). 

4. CCV Shop: beste webwinkelsoftware in combinatie met fysieke winkel

CCV Shop is een populaire webwinkelsoftware die vooral geschikt als je al een fysieke winkel hebt en je producten nu ook online wil verkopen. Met deze software kun je namelijk veel services combineren. De software is eenvoudig in gebruik en je kunt de lay-out en thema's naar eigen style instellen. De support, iDeal en PostNL-integraties en de continue doorontwikkeling maakt deze software een aanrader. Bovendien is de software relatief goedkoop. De software is beschikbaar vanaf €24,95 per maand. Uitbreidingen kosten €44,95 per maand (voor pakket L) of €99,95 per maand (voor Enterprise). 

Gepersonaliseerd advies?

Wil je gepersonaliseerd advies over welke webwinkelsoftware jij het beste kunt gebruiken voor jouw webshop? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag. Laat je het bouwen van jouw webwinkel liever over aan professionals? Ook hiermee kunnen wij je helpen. 

arrow_drop_up arrow_drop_down