Wat is ActiveCampaign? 📧 DGOC Online kennisbank
Wat is ActiveCampaign?

Wat is ActiveCampaign? 📧

ActiveCampaign is een email service provider (ESP)maar het is niet zomaar een standaard e-mail service provider. Het is een compleet automatiserings- en CRM-platform voor e-mailmarketing.

Waar ActiveCampaign echt in uitblinkt zijn de automatiseringsfuncties. Je hebt beschikking tot een super visuele automatiseringseditor waarmee je elke e-mail automatisering kunt bouwen die je zelf wilt. Je kunt ook tags toevoegen aan je mailing lijsten zodat je verschillende doelgroepen makkelijk kunt segmenteren. Dit is belangrijk als je gerichte e-mails wilt versturen. Je kunt mensen met tags makkelijk indelen in verschillende groepen zoals ‘e-book downloads’ of iets dergelijks.

Het is ook mogelijk om formulieren te bouwen voor op de landingspagina’s op je website zodat je bezoekers zich direct in kunnen schrijven voor je mailinglijst. Je kunt zelfs landingspagina’s maken via ActiveCampaign. Je kunt deze volledig optimaliseren voor een zo hoog mogelijke conversieratio.

Het is zelfs mogelijk om een web chat op je website te bouwen zodat je direct kunt communiceren met je potentiële klanten.

Om het allemaal nog makkelijker te maken zijn er talloze apps en plugins beschikbaar zodat je ActiveCampaign makkelijk kunt linken aan je andere systemen.

Wat zijn de voordelen van ActiveCampaign? ❤️ 

Superflexibel werken met ActiveCampaign 🐍

Het is superflexibel om elke automatisering te zoeken die je maar wilt. Er zijn extreem veel verschillende triggers beschikbaar om een automatisering te starten. Het is naast lid worden van een lijst bijvoorbeeld ook mogelijk om een automatisering te triggeren wanneer iemand een bepaalde pagina op je website bezoekt.

Er zijn ook veel verschillende acties die je kunt uitvoeren zoals e-mails verzenden, mensen laten wachten, tags en aangepaste velden bijwerken, maar je kunt ook sms-berichten verzenden en andere geavanceerde acties. Je kunt zelfs automatiseringen naar andere automatiseringen laten gaan.

In principe kun je alles maken wat je maar kan bedenken in vorm van een automatisering.

Verzend je ActiveCampaign campagnes opnieuw ♻️

Je kunt je mail campagnes opnieuw verzenden naar contacten die het nog niet hebben geopend maar dan onder een andere titel. Ze hebben de content dan toch nog niet gezien dus dan maakt het ook niet uit dat de mail in principe hetzelfde is.

Het is ook mogelijk om alleen de mensen die nieuw ingeschreven hebben sinds de oorspronkelijke campagne deze mails alsnog te sturen.

Bepaal zelf je ActiveCampaign abonnement 💳

Als je net begint kun je met een simpel lite abonnement beginnen en dit vervolgens als je mailing lijst en omzet blijft groeien opschalen tot een plus, professional of enterprise account. Er is dus voor ieder wat wils.

Geld verdienen als affiliate van ActiveCampaign 🤑

ActiveCampaign heeft een affiliate programma van 30% levenslange terugkerende commissie. Dit zie je wel vaker bij dit soort diensten maar er zijn een aantal redenen waarom dit zo goed is.

Je kunt dit in combinatie doen met de automatiseringen die je deelt zodat je al extra waarde meegeeft aan de mogelijke nieuwe ActiveCampaign abonnee.

Het is daarbij ook echt super lucratief wanneer een groter bedrijf een duur abonnement afsluit. Je kunt dan soms wel 1000 euro per maand aan affiliate commisies verdienen met 1 verwijzing. Dit moet dan natuurlijk wel een hele grote vis zijn die een abonnement van 5000 euro heeft.

Deel je ActiveCampain automatiseringen 💞

De kans is groot dat iemand de automatisering die jij wilt al eens heeft gebouwd. Vervolgens kun je deze gewoon in je account importeren. Je kunt ook je eigen automatiseringen delen. Je kunt hier een link voor aanmaken en deze vervolgens met anderen delen.


Wat zijn de nadelen van ActiveCampaign? 💔

Het is vooral niet zo makkelijk te gebruiken in het begin. Je zult best wel wat tijd nodig hebben om alles volledig onder de knie te krijgen. Het is een superuitgebreid systeem wat in principe gewoon alleen maar goed is. Het gevolg hiervan is dus wel dat het wel eventjes duurt voordat je alles weet.

Het is niet het beste systeem voor affiliate marketing. En dan bedoelen we affiliate marketing voor andere bedrijven van ActiveCampaign zelf. Ze zijn redelijk strikt op het direct rondsturen van affiliate links. Je kunt dit natuurlijk wel alsnog doen via een mooi verhaal en een omleiding.

Wat kost ActiveCampaign? 💰

Er zijn 4 verschillende paketten van ActiveCampaign. De pakketten hebben allemaal de standaard functies en hoe meer je je abonnement upgrade hoe meer premium functies je erbij krijgt. Je kunt Vervolgens handmatig het aantal mensen in je mailing lijst verhogen. Dit kost ook weer extra. Bij meer dan 25.000 personen in je mailing lijst ga je boven de $500 zitten en zul kun je een prijsopgave aanvragen. Zie hier de standaardprijzen:


Wel of geen ActiveCampaign? ✔️

ActiveCampaign is een van de beste marketingtools die we gebruiken en is 100% zeker aan te raden voor elke bedrijf dat aan online marketing doet. Het is alleen zoals eerder vermeld niet het makkelijkste programma. Wij willen je daar natuurlijk graag mee helpen als je contact opneemt! Je kunt natuurlijk ook zelf een kijkje nemen op de ActiveCampaign website.

arrow_drop_up arrow_drop_down