Wat is Sendinblue? - E-mailmarketing Tools kennisbank artikel
Wat is Sendinblue?

Wat is Sendinblue?

Sendinblue is vooral een e-mailmarketing tool. Het is vergelijkbaar met tools zoals Mailchimp en ActiveCampaign. Het grote voordeel van Sendinblue is dat het een goed te gebruiken gratis abonnement heeft waar je onbeperkt contacten aan toe kunt voegen en 300 mails per dag mee kunt versturen. Ook staat er een Sendinblue logootje onder aan je e-mails. Sendinblue is ook handig te gebruiken voor affiliate marketing omdat ze niet zo anti affiliate mails zijn zoals veel andere e-mailmarketing tools. Maar wat kun je allemaal met Sendinblue?

E-maillijsten opbouwen

Je kunt via Sendinblue gemakkelijk een database opbouwen met e-mailadressen. Je kunt verschillende lijsten maken om deze e-mailadressen te categoriseren. Het is op meerdere manieren mogelijk om iemand aan een lijst toe te voegen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door middel van een form dat iemand invult of je kunt ze handmatig uploaden of via een andere integratie.

E-mail templates maken

In Sendinblue is het mogelijk om gemakkelijk templates te maken voor bijvoorbeeld je nieuwsbrief. Er zit en drag-and-drop editor en een rich tekst editor in en of je kunt HTML-code toevoegen om je mails te creëren. Je kunt je mails volledig aanpassen naar jouw eigen huisstijl en op een professionele manier e-mails versturen.

E-mailcampagnes maken

Je kunt gemakkelijk e-mailcampagnes aanmaken via Sendinblue. Dit is perfect wanneer je mails in wilt plannen en/ of acties wilt promoten. Je kunt uiteraard je gemaakte templates hiervoor gebruiken en mails sturen naar je hele mailinglijst.

Automations maken

Met automations kun je gemakkelijk automatische mails laten versturen nadat iemand een bepaalde actie heeft ondernomen. Een voorbeeld hiervan is wanneer iemand een mail heeft geopend deze persoon een aantal dagen later weer een bepaalde andere mail krijgt toegestuurd. Je kun hier talloze actie-reactie mail automations zelf creëren.

Statistieken bekijken

Bekijk je statistieken van je e-mailcampagnes. Je kunt bekijken welke e-mails wel en welke niet goed werken. De statistieken die je kunt bekijken allemaal zijn onder andere de open-ratio, wie zich uitschrijft, bounce-ratio en meer.

Landingspagina’s maken

Dit is alleen beschikbaar bij een betaald abonnement van Sendinblue. Je kunt op deze manier een landingspagina maken zonder dat je een eigen website nodig hebt. Dit kan in sommige gevallen handig zijn.

Wat kost Sendinblue?

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor Sendinblue. Het is erg interessant voor beginners omdat ze een gratis abonnement aanbieden waar je wel onbeperkt contacten aan toe kunt voegen. Dit zijn de abonnementen die ze aanbieden:

Sendinblue prijzen

Meer hulp nodig met je e-mailmarketing? Neem contact op met ons team!

arrow_drop_up arrow_drop_down