Wat zijn Facebook dynamic ads? - DGOC online kennisbank
Wat zijn Facebook dynamic ads?

Wat zijn Facebook dynamic ads?

Dynamische advertenties van Facebook maken gebruik van machine learning om automatisch relevante advertenties weer te geven op basis van het gedrag, de interesses en/ of acties van een gebruiker. In plaats van duizenden advertenties te maken voor duizenden verschillende situaties kun je met dynamic ads aangepaste advertenties maken voor elke gebruiker op basis van acties zoals welke pagina ze op je website hebben bekeken. Dynamische advertenties worden non stop geoptimaliseerd wat betekent dat je minder tijd aan advertenties hoeft te besteden.

Hoe kun je dynamic ads het best gebruiken?

Een van de meest effectieve manieren om dynamische advertenties te gebruiken is om ze te koppelen aan je remarketing waarmee je advertenties voor gebruikers kunnen aanpassen op basis van hun eerdere acties. Als een klant bijvoorbeeld een trui in zijn winkelwagentje doet maar niet afrekent kun je retargeting en dynamische advertenties gebruiken om een advertentie van diezelfde trui weer te geven terwijl ze op Facebook browsen.

Hoe werken dynamic ads?

Dynamic ads zien er hetzelfde uit als alle andere advertenties op Facebook. Dit kunnen dus advertenties zijn met een afbeelding, carrousel, collectie of bijvoorbeeld een story. Wanneer je de doelstelling Verkopen uit catalogus gebruikt, gebruik je automatisch dynamische advertenties. Je zult dus wel je catalogus met producten moeten koppelen aan Facebook zodat deze ook allemaal weergegeven kunnen worden. Je hebt dus een catalogus en een Facebook pixel nodig. Je kunt ze ook gebruiken in combinatie met lead ads of appinstallatie ads.

Er zijn twee targeting opties voor het gebruik van dynamic ads:

  • Dynamische advertenties voor brede doelgroepen: Op deze manier heeft iemand nog geen contact gehad met je website of bedrijf maar wel interesse getoond in het soort producten of diensten wat je verkoopt.
  • Dynamische advertenties op remarketing: Met deze optie worden vooral website bezoekers getarget die interesse hebben in een specifieke dienst of product.

Heb jij meer hulp nodig met je Facebook ads? Vraag ons om hulp! Neem contact op, we komen er vast en zeker samen uit.

arrow_drop_up arrow_drop_down