Hoe werkt Facebook Messenger? | Adverteren | DGOC
Hoe werkt Facebook Messenger?

Je kunt Facebook gebruiken om berichten op je tijdlijn te plaatsen of op de tijdlijn van anderen. Maar wist je dat je Facebook ook kunt gebruiken om directe (privé)berichten naar jouw vrienden te sturen? Dit doe je met Facebook Messenger. In dit artikel: Hoe werkt Facebook Messenger en wat kun je ermee als ondernemer of marketeer?

Wat is Facebook Messenger?

Facebook Messenger is een app waarmee je chatberichten naar elkaar kunt sturen in Facebook. Als je deze berichten op je telefoon wilt lezen en sturen, dan moet je de Facebook Messenger App installeren. Dit is een app waarmee je chatberichten naar elkaar stuurt, zonder Facebook te openen.

Hoe werkt de Facebook Messenger app?

Met de Messenger app kun je sneller reageren op berichten van jouw vrienden en jouw vrienden sneller bereiken. Wanneer je de app op je telefoon geïnstalleerd hebt, krijg je namelijk een melding op je telefoon als je een chatbericht ontvangen hebt.

Verder kun je met de app:

• berichten sturen, bellen of videobellen
  • stickers, gifs, video's en foto's sturen
  • groepsgesprekken aanmaken
  • vrienden van vrienden toevoegen aan een groepsgesprek
  • zien of je vrienden je berichten hebben gelezen
  • stories aanmaken en bekijken van vrienden

De Facebook Messenger app downloaden

De Facebook Messenger app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Je download de app gratis door naar de appstore te gaan en te zoeken op 'Facebook Messenger'.

Wat zijn stories in Facebook Messenger?

Sinds 2017 kun je in Facebook, net als bijvoorbeeld in Snapchat of Instagram, stories (verhalen) aanmaken. Een Facebook story is een reeks foto's (die enkele seconden blijven staan en zo een soort video vormen) en/of korte video's (van maximaal 20 seconden). Deze stories blijven 24 uur zichtbaar en verdwijnen daarna. Je kunt in deze stories ook 'live gaan'. Dan neem je niet van tevoren een video op maar laat je zien wat er op dat moment gebeurt.

Deze stories kun je terugvinden op Facebook, maar ook in Facebook Messenger. In de nieuwe update van de app hebben de stories een prominentere plek gekregen.

Adverteren in Facebook Messenger en Messenger stories

Nu je weet hoe Facebook Messenger werkt, vraag je je waarschijnlijk af: wat kan ik hiermee als ondernemer of marketeer? Het antwoord daarop is simpel: je kunt in Facebook Messenger adverteren, zowel op de homepage als in de stories.

Adverteren in Facebook Messenger en in Facebook stories doe je door een advertentie aan te maken in Facebook. Als je bij 'plaatsing' kiest voor 'automatische plaatsingen' wordt jouw advertentie ook op de homepage van Messenger en in de stories geplaatst. Je moet hiervoor wel een advertentiedoelstelling kiezen die advertenties in stories ondersteunt, dit zijn:

• app-installaties
  • merkbekendheid
  • conversies
  • bereik
  • verkeer
  • videoweergave

Let op: Je kunt je advertentie niet alleen in Messenger stories plaatsen. Je kunt de advertentie alleen maar opnemen in Messenger stories, als je de advertentie ook opneemt in Instagram stories of het Facebook-overzicht. Je kunt je advertentie wel alleen in Instagram stories plaatsen.

Hulp nodig bij adverteren via Facebook?

DGOC Online Marketing helpt al jaren verschillende MKB-dienstverleners met online marketing, waaronder adverteren via Facebook. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.