Wat is Facebook Shops?
Wat is Facebook Shops?

Wat is Facebook Shops?

Facebook Shops is een gratis manier om via Facebook en Instagram gratis een webshop te bouwen. Het is vooral voor mobile shopping geoptimaliseerd.

Het is een manier om je webshop catalogus ook via Facebook aan te bieden. Uiteindelijk kun je zelfs binnen Instagram betalen. Dit is helaas nog wel alleen in de VS beschikbaar maar zal ongetwijfeld ook in andere landen beschikbaar worden.

Je vindt de Facebook shop op een Facebookpagina of Instagram profiel. Je kunt vervolgens de collectie zien en bestellingen doen.

Instagram store voorbeeld

Instagram store

Wanneer je je Facebook store met Instagram verbindt dan kun je je producten taggen in je posts zoals bijvoorbeeld je verhaal. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld influencers die in hun posts producten kunnen taggen en vervolgens kunnen volgers meteen deze producten bestellen.

Hoe start je een Facebook shop?

Je kunt heel gemakkelijk via je pagina een extra tabblad ‘shoppen’ toevoegen en ervoor zorgen dat je shop gepubliceerd wordt. Je kunt zelfs een connectie maken tussen bijvoorbeeld BigCommerce of Shopify zodat je niet al je producten handmatig toe hoeft te voegen. In de onderstaande screenshot kun je zien dat je de keuze hebt om je feed met Facebook shops te verbinden:

Facebook winkelbeheer voorbeeld

Je zult je shop in handelsbeheer moeten beheren. Je kunt ervoor kiezen dus om de betalingen via je webshop te laten gaan, via Facebook en Instagram of in chatberichten:

Facebook shops betaling voorbeeld

Je kunt vervolgens je catalogus aanmaken en je shop live zetten. Je kunt alles dus relatief snel opzetten en snel starten met verkopen via Facebook.

Het is een leuke aanvulling voor je webshop en een extra kanaal om mensen te bereiken met je producten. Het staat echter nog wel in de kinderschoenen en is pas in mei 2020 uitgebracht. We kunnen dus waarschijnlijk verwachten dat Facebook Shops in de toekomst nog veel verder uitgebreid gaat worden.

Wil jij ook aan de slag gaan met je eigen Facebook shop? Begin er zo snel mogelijk mee want anders laat je potentiële omzet liggen. Het is namelijk maar een kleine moeite om een shop aan te maken. Wij kunnen je daar natuurlijk ook bij helpen. Kijk dan eens op onze social media uitbesteden pagina!

Bekijk hier de Facebook video van Facebook Shops:


arrow_drop_up arrow_drop_down