Wat zijn Facebook lead ads?
Wat zijn Facebook lead ads?

Wat zijn Facebook lead ads?

Facebook lead ads zijn advertenties die je op Facebook in kunt zetten om leads te werven. Facebookgebruikers hoeven niet naar een landingspagina te gaan om hun gegevens achter te laten. Dat is de reden waarom ze zo goed werken. Wanneer iemand naar een aparte website moet surfen om gegevens in te vullen is dat vaak een extra drempel voor sommige mensen.

Bekijk hieronder een perfect voorbeeld van hoe Facebook lead ads kunnen werken:

Facebook lead ads voorbeeld

Je kunt gewoon binnen Facebook blijven wanneer je dit invult.

Wat zijn de voordelen van Facebook lead ads?

  • Het is ideaal voor mobiele schermen
  • Het wordt vaak al automatisch ingevuld door Facebook zodat men minimale inspanningen hoeft te doen
  • Je kunt de lead formulier zelf customizen en vragen bedenken
  • Integreer het met je CRM
  • Vind goede leads met je Facebook targeting
  • Ideaal te gebruiken met bijvoorbeeld een gratis e-book of andere giveaways

Hoe maak je Facebook lead ads?

Je kunt de lead ads gewoon in het Facebook advertentiebeheer maken. Je zult dus eerst een form moeten maken die je vervolgens kunt selecteren in je campagnes. Je kunt dit aanpassen aan jouw wensen. Let wel op dat je niet te veel vragen stelt, over het algemeen converteert het beter wanneer iemand zo min mogelijk in hoeft te vullen.

Hoe download je de lead ads?

Je kunt de lead ads downloaden in een .txt bestand maar je kunt er ook voor kiezen om je lead campagnes te koppelen aan bijvoorbeeld Zapier. Op deze manier kun je de lead ads automatisch in je inbox ontvangen. Je kunt dit natuurlijk zo ver uitbreiden als je zelf wilt met autoresponders en koppelingen naar bijvoorbeeld ActiveCampaign.

Wil jij ook lead ads in je campagne? Wij kunnen je daar perfect bij helpen! Stuur ons een berichtje via de Social media uitbesteden pagina!

arrow_drop_up arrow_drop_down