Hoe gebruiken influencers Instagram? 📷 DGOC kennisbank
arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe gebruiken influencers Instagram?

Hoe gebruiken influencers Instagram? 📷

Instagram is hét platform voor influencers. Dit platform is zo populair geworden in de laatste jaren dat bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo bijna een kwart miljard volgers heeft. Dit zijn getallen waar de rest van de wereld van mag dromen aangezien hij de meeste volgers heeft op Instagram account van Instagram zelf dan.

Stel je voor je bent net een webshop gestart en verkoopt je eigen merk voetballen. Stel je ook eens voor dat Cristiano Ronaldo jouw product promoot in een van zijn Instagram posts en hier een balletje mee gaat trappen. Kun je je dan ook voorstellen wat er dan met jouw omzet zou gebeuren? Zou je dit uberhaupt nog wel aankunnen of maanden bezig zijn met produceren?

Dit is hoe influencer marketing werkt en Instagram wordt hier dagelijks voor gebruikt zonder dat je het doorhebt af en toe.

Hoe gebruiken Influencers het platform Instagram?

Influencers gebruiken over het algemeen vaak stories voor influencer marketing. Stories hebben een groot bereik en zijn vaak erg populair tegenwoordig. Dit doen ze ook zodat je in de normale posts niet alleen maar reclame ziet. Influencers willen namelijk waardevolle content creëren want hun volgers ook echt willen zien.

Het hoeft echter niet een verhaal te zijn maar het kan ook een gewone Instagram post worden. Soms plaatsen ze een foto of een video over je product.

Je kunt influencers voor verschillende doelen inzetten. Het kan naamsbekendheid zijn maar ook bijvoorbeeld het echt proberen te promoten van een product met een call to action. Ze kunnen proberen om verkeer naar je website te sturen.

Zie hier een voorbeeld van een influencer post:

Hoe vind je een Instagram influencer?

Je kunt gebruik maken van een platform zoals join.marketing maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan! Je kunt bij zo’n platform relatief makkelijk influencers vinden die jou kunnen helpen. Je kunt zelf filters gebruiken zodat je in je juiste categorie zoekt en voor de juiste doelgroep. Het is mogelijk om ook zelf op zoek te gaan naar influencers maar dan wordt het wel lastiger om de juiste persoon te vinden.

Begin altijd te zoeken op doelgroep en leeftijdscategorie. Dit is zoals bij zo ongeveer alle vormen van marketing een van de belangrijkste dingen. Het product of dienst dat je wilt promoten moet ook bij de influencer zelf passen. Vaak wilt een influencer zelf helemaal geen samenwerking aangaan wanneer dit niet het geval is.

Ben creatief!

Dit is het allerbelangrijkste bij deze vorm van marketing. Het moet op een leuke en natuurlijke manier gebracht worden. Wanneer een influencer alleen maar producten probeert te promoten op een saaie manier zal die waarschijnlijk volgers verliezen. Werk dus een goed plan uit samen met de influencer zodat het een succes wordt.

Als je hulp nodig hebt met je Instagram influencer campagne dan kunnen wij je altijd helpen met het opzetten hiervan! Je kunt altijd contact opnemen.

Wij houden van cookies