Wat is Bodot? - DGOC online marketing kennisbank
Wat is Bodot?

Wat is Bodot?

Bodot is een online tool die gemaakt is voor het verkrijgen van Bol.com reviews. Bij Bodot.co kun je instellen dat een klant automatisch een mail die om een review vraagt ontvangt. Je kunt dit dus volledig geautomatiseerd instellen. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, er is voor elk type business een apart pakket.

Verschillende voordelen van Bodot zijn:

 • Het is 100% conform het Bol.com beleid: Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je in de problemen komt.
 • Bodot zorgt voor minder retouren: Met Bodot kun je je klanten meteen te woord staan wanneer iemand een vraag of klacht heeft.
 • Het is volledig automatisch: Je kunt campagnes instellen op één of meerdere producten en vervolgens doet Bodot al het werk.
 • Meer reviews verhogen je verkoop: Reviews verhogen de betrouwbaarheid van een product. Het

Hoe werkt Bodot?

Nadat je een abonnement hebt afgesloten bij Bodot kun je zo goed als meteen aan de slag gaan. Je kunt dit systeem namelijk makkelijk integreren met je Bol.com account. Het is makkelijk en snel in te stellen. Je kunt namelijk via de API instellingen doen:

 1. Ga naar instellingen in je Bol.com account
 2. Ga naar API instellingen
 3. Voer de gegevens van je technisch contactpersoon in
 4. Maak een client credential aan
 5. Geef de client credential een naam
 6. Kopieer de client ID en de client secret in je Bodot account
 7. Je account is nu klaar om campagnes aan te kunnen maken

Wanneer je de client credentials hebt toegevoegd aan je Bodot account kun je meteen beginnen met het aanmaken van campagnes en berichten.

Er staan automatisch twee soorten berichten in je account en je kunt er zelf handmatig ook aanmaken. Er is een orderbevestiging bericht en een bericht die klanten na de levering krijgen waarin gevraagd wordt om een review.

Wanneer je zelf een bericht maakt kun je gebruik maken van standaard tags zodat bijvoorbeeld automatisch een naam in een mailbericht komt te staan. Verder heb je de mogelijkheid om tekst toe te voegen en deze te bewerken met bijvoorbeeld titels en tekstkleur.

Een minpuntje is dat je geen e-mail templates aan kunt maken en toe kunt voegen zodat je weinig aanpassingen aan je mail kunt doen. Ook kun je geen afbeeldingen toe voegen. Het is dus erg lastig om je branding over te brengen aan de klant. Deze optie zullen ze echter ongetwijfeld later toevoegen.

Je kunt deze berichten die je aanmaakt selecteren wanneer je een campagne aanmaakt. Je hebt twee momenten om een automatisch bericht te kunnen sturen. Dit is direct na de order en x dagen nadat de order is aangekomen. Je kunt de campagnes per product maken of voor meerdere producten tegelijk. Het is mogelijk om pdf-bestanden toe te voegen aan de berichten.

Analytics

Bij Bodot kun je je resultaten bekijken en analyseren bij de resultatenanalyse. Er zijn verschillende statistieken beschikbaar:

 • Het aantal bestellingen
 • Het aantal berichten
 • De open ratio van de berichten
 • Het totale aantal EAN’s
 • Het aantal kliks
 • De CTR
 • Het aantal berichten met links

Het nadeeltje hiervan is dat je niet per campagne de resultaten kunt zien dus je kan niet goed beoordelen welke campagne nou wel en niet goed werkt. Ook dit zal in de toekomst nog verbeterd worden. Bodot is nog een relatief jonge tool die doorontwikkeld blijft worden.

Wat kost Bodot?

Er zijn 3 verschillende abonnementen beschikbaar voor Bodot. Dit is zoals bij zoveel online tools opgedeeld in een Basic, een Business en een Enterprise abonnement.

 • Basic: Dit is een gelimiteerd abonnement voor starters. Je kunt 600 berichten per maand versturen in maximaal 2 campagnes met 30 EAN’s per campagne. Hier betaal je 14,90 per maand voor.
 • Business: Het business abonnement is al een stukje uitgebreider met 2000 berichten per maand in 10 campagnes met een onbeperkt aantal EAN’s per campagne. Het business pakket kost 29,90 per maand.
 • Enterprise: Wanneer je echt veel verkoopt dan kun je het Enterprise pakket pakken voor onbeperkt EAN’s en campagnes en 6000 berichten. Dit kost 59,90 per maand.

Er is geen mogelijkheid voor een jaarabonnement met een eventuele korting helaas. Lijkt Bodot je wat? Je kunt je aanmelden voor een gratis proefperiode van 21 dagen! Zo kun je dus gratis testen of Bodot iets voor jou Bol account. Neem contact op wanneer je meer informatie of hulp nodig hebt!

arrow_drop_up arrow_drop_down