Wat is ClickFunnels? - DGOC online kennisbank
Wat is ClickFunnels?

ClickFunnels is een platform dat is gecreëerd om online businesses te helpen bij het maken van landingspagina’s en sales funnels zonder je eigen website nodig te hebben. Vaak worden verschillende upsell mogelijkheden hieraan toegevoegd. Het kan ook voor meerdere andere doeleinden gebruikt worden zoals Facebook en e-mail marketing automations. Je kunt gebruik maken van mooie templates die vaak al bewezen zijn te werken.

Wat heb je aan ClickFunnels?

Wanneer je online iets wilt verkopen dan zul je de juiste mensen moeten bereiken, relaties op moeten bouwen met leads, de waarde van je product moeten communiceren en overtuigen om het ook te kopen. Om dit op een persoonlijke manier te doen heb je landingspagina’s en advertenties nodig.

Wanner je gebruik maakt van een tool zoals ClickFunnels dan bespaar je je heel veel werk en moeite omdat je supermakkelijk een eerste eigen verkoop funnel kunt maken. Namelijk zo:

1. Je kiest een vooraf ontworpen funnel template die perfect is voor jouw soort product.
  2. Je kiest de gewenste pagina-ontwerpstijl.
  3. Pas de pagina's naar wens aan en klik vervolgens op publiceren.

Zo snel kun je dus al een volledige landingspagina inclusief sales funnel aanmaken. Wanneer je een eigen website hebt dan duurt dit een stuk langer en is het moeilijker te realiseren. Zeker wanneer je vaak verschillende landingspagina’s gebruikt en zelfs met verschillende domeinen is dit handig. Het is vaak een stuk sneller om via ClickFunnels te werken dan via webdesigners. Het is een soort plug-and-play systeem waarin je binnen no time je landingspagina live hebt.

Het beste is dat je kunt kiezen uit vooraf gemaakte funnels die al bewezen zijn te werken. Je kunt de branch waarin je werkt kiezen en het doel van je funnel selecteren. Dan kun je dus kiezen uit goedwerkende funnels.

Naast de sales funnels biedt Clickfunnels je nog meer opties. Wat ClickFunnels je allemaal biedt is:

• E-mailintegraties
  • Custom domainhosting
  • A/ B-tests om je pagina's te optimaliseren
  • Veel verschillende funneltypes (opt-in, verkoop, lidmaatschap, webinar, hangout, etc.)
  • Templates voor verschillende verkooppagina's (bestelling, upsell, downsell, etc.)
  • Follow-up funnels voor e-mail marketing en Facebook

Affiliate marketing

Je kunt via ClickFunnels ook je eigen affiliate marketing netwerk opzetten. Dit progamma heet de ClickFunnels Backpack. Je kunt zo dus iemand zich in laten schrijven voor je affiliate programma en unieke links delen. Je kunt je eigen commissies bepalen en je producten verkopen via mensen die je producten promoten via affiliate marketing.

Wat is Funnel Hacking?

Funnel Hacking is een competitor analysis waarmee je betere landingspagina's en salesfunnels in je niche kunt bouwen. Het houdt in dat je de verkoop- en marketingprocessen van je concurrenten onder de loep neemt en vervolgens elementen in je eigen funnel opneemt. Russell Brunson (de oprichter) raadt je aan om deze strategie te gebruiken bij het bouwen van je eigen funnels met ClickFunnels.

Wat kost ClickFunnels?

Je kunt ClickFunnels voor 14 dagen lang gratis proberen. Na die 14 dagen gratis kun je een abonnement afsluiten. Er zijn 3 verschillende abonnementen beschikbaar bij ClickFunnels. Het standaard abonnement kost je $97 per maand en bevat de meeste functionaliteiten maar je bent gelimiteerd tot het maximaal aantal gebruikers, funnels, pagina’s, domeinen et cetera. Over het algemeen is dit de beste keuze voor beginners.

Wanneer je al meer thuis bent in Clickfunnels en ook al met grote getallen bezig bent dan kun je kiezen voor ClickFunnel Platinum voor $297 per maand. Het grootste voordeel hiervan is dat je veel meer kunt opschalen en ongelimiteerd funnels en pagina’s kunt maken. Je kunt ook gebruik maken van follow-up funnels wat bij het normale abonnement niet kan. Ook kun je gebruik maken van online coaches die samen met jou je funnel bouwen.

Wanneer dit allemaal nog niet genoeg is dan kun je de ‘Two CommaClub’ van Clickfunnels joinen. Dit is eigenlijk bedoeld zoals de naam al zegt voor miljoenen businesses. Je betaalt hier dan ook maar liefst $2497 per maand voor. Je hebt dan eigenlijk toegang tot alle features van ClickFunnels. Je krijgt talloze materialen en live coaching gesprekken tot je beschikking.

Meer hulp nodig met ClickFunnels? Vraag ons team naar hulp! Neem contact op en wij helpen jou met je funnels.