Wat is de Whatsapp Business API?
arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is de Whatsapp Business API?

De Whatsapp Business API is een tool voor middel tot grote bedrijven voor verschillende doelen. Dit is iets anders dan de Whatsapp business-app. Om gebruik te maken van de Whatsapp API zul je je moeten aanmelden bij een van de Whatsapp business partners. Het is te gebruiken via een CRM-systeem.

Wat kun je allemaal met de Whatsapp business API?

• Bedrijfsprofiel: Je kunt je bedrijfsprofiel aanmaken via de Whatsapp business API. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld je adres en je website vermelden in je profiel.
  • Geautomatiseerde berichten versturen: Je kunt bijvoorbeeld antwoorden versturen op berichten zoals ´U zal zo spoedig mogelijk geholpen worden, onze openingstijden zijn…`. Je kunt ook
  • Integratie met een CRM-systeem: Je kunt alles vanuit het CRM besturen en hoeft niet alles vanuit 1 telefoon te doen zoals bij de Business App wel het geval is.
  • Meerdere gebruikers: Meerdere gebruikers kunnen het CRM-systeem gebruiken. Op deze manier heeft dus iedereen toegang tot de gesprekken. Je kunt ook een chatbot instellen. Je hebt dus 1 inbox voor meerdere gebruikers.
  • Volledige statistieken bekijken: Bij de Business API heb je toegang tot alle statistieken die je zelfs in Excel kunt exporteren. Je kunt zo het gedrag van je klanten beter analyseren.
  • Labels: Net als bij de Business-app kun je je contacten een label geven zodat je onderscheid kunt maken tussen verschillende groepen.

Hoe start je met de Whatsapp Business API?

Wanneer je een klein bedrijf hebt en alles vanuit 1 telefoon kunt doen is het misschien beter om de Whatsapp business-app te downloaden. Maar wanneer je de Whatsapp business API wilt gebruiken zul je een CRM-systeem moeten gebruiken van een officiële aanbieder. Je kunt hier de Facebook-partners die whatsapp aanbieden vinden.