Wat is de Whatsapp business-app? DGOC online kennisbank
arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat is de Whatsapp business-app?

Wat is de Whatsapp Business-app?

Whatsapp business is een speciaal Whatsapp-account voor bedrijven. Je hebt een aantal extra opties die je normaal bij een standaard Whatsapp account niet hebt. Er is een verschil tussen de Whatsapp business-app en de Whatsapp business API. De business-app is meer bedoeld voor kleine bedrijven en de API voor middel tot grote bedrijven.

De Whatsapp business app is gratis te downloaden. Het enige dat je nodig hebt is een telefoonnummer en internet.

Wat kan je allemaal met een Whatsapp business account?

• Eigen bedrijfsprofiel: Je kunt je eigen bedrijfsprofiel aanmaken waardoor het makkelijk is voor anderen om je te herkennen. Je kunt je bedrijfsnaam, adres, e-mail, website en een beschrijving toevoegen.
  • Snelle antwoorden instellen: Dit zijn antwoorden die je met een snelkoppeling snel aan kun klikken. Je kunt ook gebruik maken van korte codes zoals ‘/1’.
  • Labels: Met labels kun je gemakkelijk je contacten een label geven zodat je ze beter kan sorteren.
  • Automatische berichten: Dit is bijvoorbeeld een afwezigheidsbericht of een begroetingsbericht.
  • Verzendlijsten: Dit is een optie die ook bij de standaard whatsapp zit maar wat niet veel mensen weten. Dit is met name handig voor bedrijven omdat je berichten naar al je contacten tegelijk kunt sturen (tot 256).

Heb jij een klein bedrijf en gebruik je Whatsapp dan zou ik zo snel mogelijk de Whatsapp Business-app downloaden. Het maakt het allemaal net iets makkelijker voor je.