Wat is Hootsuite? - DGOC Online Kennisbank
Wat is Hootsuite?

Wat is Hootsuite?

Hootsuite is een tool voor het beheren van sociale media met functies om te helpen bij het plannen van sociale berichten. De belangrijkste functies zijn onder meer automatische planning, monitoring van sociale media, rapportages, taakbeheer en meer.

Wat heb je aan Hootsuite?

Hootsuite kan je tijd besparen met je social media marketing. In plaats van in te loggen op elk netwerk en daar een voor een te posten kun je Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter en Pinterest allemaal vanaf één plek beheren.

Hootsuite heeft ook een handige Analytics-functie voor een diepgaande rapportage over de prestaties van sociale media. Als je een bureau runt weet je dat het lastig kan zijn om de ROI van sociale media te rapporteren. Met de Analytics-functie van Hootsuite kun je je resultaten laten zien.

Streams

Met de functie "Streams" kun je eenvoudig de verschillende sociale mediakanalen volgen waarop je actief bent. In je Streams laat Hootsuite je een constante feed van relevante sociale media-activiteiten zien.

Post scheduling

Deze functie van Hootsuite plant posts op sociale media. Wanneer je een bericht op Hootsuite inplant moet je eerst kiezen op welke sociale netwerken je berichten wilt plaatsen en vervolgens wanneer.

Analytics

Geen enkel beheerplatform voor sociale media zou compleet zijn zonder rapportage. Met de Analytics van Hootsuite kunt je je prestaties bekijken op elk individueel sociaal profiel of via een 'gemengd' dashboard met al je verbonden netwerken.

De belangrijkste statistieken zijn onder meer:

  • Fans en volgers
  • Berichten en tweets
  • Engagement
  • Verkeer
  • Prestaties per post
  • Pagina-content clicks
  • Betrokkenheid

Opdrachten

Met Hootsuite kunnen gebruikers items toewijzen aan verschillende teamleden. Op die manier kun je je social media team vanuit het platform aan verschillende taken laten werken.

Content library

De content library, beschikbaar voor zakelijke en zakelijke gebruikers is een andere geweldige functie voor marketingteams. Je kunt hiermee sjablonen en vooraf goedgekeurde afbeeldingen instellen die later kunnen worden gebruikt voor sociale berichten.

Heb jij meer informatie of hulp nodig met Hootsuite? Neem contact op met DGOC!

arrow_drop_up arrow_drop_down