Wat is Later? Later.com Kennisbank artikel van DGOC
Wat is Later?

Wat is Later?

Je heb vele tools rondom sociale media, maar wat is Later nu precies? Later is een van onze favoriete tools voor het inplannen van sociale media content, in het bijzonder content voor Instagram. Laterof Later.com was ook een van de eerste partijen waarbij het mogelijk werd om berichten voor Instagram in te plannen, waarbij deze hierna automatisch werden gepubliceerd. Dit kan voor zowel de posts als de Stories gedaan worden. Later begon onder de naam Latergramme.

Is Later alleen voor Instagram?

Later presenteert zich voornamelijk als de meest ideale tool voor het inplannen van Instagram content. Ze noemen zichzelf niet voor niets op de homepagina al de "#1 Marketing Platform for Instagram". Echter, Later kan nog veel meer. De tool is inmiddels allround geworden en laat je content inplannen voor Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest. Opvallende afwezige in deze rij is LinkedIn.

Hoe werkt Later?

Hoe werkt Later?De basis versie van Later is gratis te gebruiken. Je kunt hiermee berichten inplannen via een zeer eenvoudige interface waarin je na het koppelen van jouw sociale media kanalen media kunt uploaden en via een drag-and-drop interface in jouw kalender kunt plaatsen. Veel eenvoudiger wordt het niet ;).

Wat zijn de belangrijkste functies van Later?

Laten we beginnen om de functies van Later op een rij te zetten:
  • Sociale media content inplannen
  • Instagram Analytics bekijken
  • Automatisch publiceren
Zoals bij vele vergelijkbare tools is het inplannen van sociale media content de basis van deze tool. Wat het extra fijn werken maakt in de naadloze samenwerking tussen de Later App voor de mobiel en de desktop versie van de online marketing tool. Wanneer je een post aanmaakt op de mobiel, bijvoorbeeld omdat je daar de foto hebt staan, kun je deze direct na het aanmaken en opslaan in de desktop omgeving verder bewerken. Ook het automatisch publiceren is een hele fijne functie van Later. Vele marketeers zullen zich ongetwijfeld nog herinneren dat deze functie er niet was en dat je bij elke geplande post deze nog handmatig online moest zetten via de App op je mobiel. Instagram Anaytics is ook een mooie toevoeging binnen Later. Je krijgt hier uitgebreide inzichten in jouw Instagram account op een meer overzichtelijke manier weergegeven dan binnen Instagram zelf.

Gratis Instagram training van Later

Gratis Instagram training van LaterBeter worden in Instagram Marketing? Een beetje training kan geen kwaad. Later biedt diverse trainingen (en blogs) gratis aan om je op weg te helpen. Super!

Linkin.bio van Later

Een functie die niet in Instagram zelf zit, waar veel gebruikers zich nog altijd aan storen, is het kunnen plaatsen van links naar externe bronnen bij de posts. Later lost op dit via een omweg op de mini-tool Linkin.bio. Via deze route kun je een in de Later omgeving een link meegeven aan je post. Deze kunnen kijkers dan vinden via de enige plek waar je wel een link kunt plaatsen op Instagram, namelijk via je profielpagina.

Pinterest Marketing met Later

Pinterest Marketing met LaterNaast de sterke ondersteuning voor Instagram legt Later zich ook steeds nadrukkelijker toe op het bieden van ondersteuning van Pinterest. Ze zijn ook officieel Pinterest Marketing partner. Naast het inplannen van reguliere Pins kun je nu ook Video Pins inplannen (nog niet in Nederland).

Conclusie over Later.com

Al met al is Later een zeer waardevolle en bruikbare tool. Wij gebruiken deze dan ook met plezier voor onze eigen kanalen en klanten.
arrow_drop_up arrow_drop_down